• NBA
  • Posted

This is... Boston! (vid)

tatu

Με την άμυνά τους να είναι εξαιρετική κρατώντας τους Καβαλίερς στους 83 πόντους, οι Σέλτικς έκαναν το 3-2 στους τελικούς της Ανατολής επικρατώντας των ιπποτών με 96-83.

Το γιατί θεωρείται η καλύτερη αμυντική ομάδα των playoffs και όχι μόνο, απέδειξαν στον πέμπτο τελικό της Ανατολή οι Σέλτικς. Οι Κέλτες κατάφεραν να κρατήσουν τους Καβαλίερς κάτω από τους 90 πόντους, επικράτησαν με 96-83 και έκαναν το 3-2 στη σειρά εκμεταλλευόμενοι την έδρα τους, όπως έχουν και οι αντίπαλοί τους στις στις δύο φορές που έχουν αγωνιστεί στο Κλίβελαντ. Ο αγώνας στη Βοστώνη πάντως ήταν μια εύκολη επικράτηση των... πράσινων οι οποίοι στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης συντηρούσαν ένα προβάδισμα πάνω από δέκα πόντων.

Και το συντηρούσαν γιατί κατάφεραν να κρατήσουν τους αντιπάλους τους σε χαμηλό σκορ, παρότι ο ΛεΜπρόν  έφτασε τους 26 πόντους. Για τους νικητές πρώτος σκόρερ ήταν ο εξαιρετικός Τέιτουμ με 24, με τον Μπράουν να ακολουθεί με 17, τον Χόρφορντ με 15 και τους Μόρις, Σμαρτ με 13. Για τους ηττημένους εκτός του Βασιλιά που όπως αναφέραμε είχε 26, μόνο ο Λαβ ξεχώρισε με 14 και μετά το χάος. Κανείς άλλος δεν είχε διψήφιο αριθμό και όταν μια ομάδα έχει μόλις δύο παίκτες με διψήφιο είναι τρομερά δύσκολο να καταφέρει να επικρατήσει.