• FIBA
  • Posted

Τέλος ο Μπλατ από τη Ρωσία

Την αποχώρησή του από τον πάγκο της Εθνικής Ρωσίας γνωστοποίησε με δηλώσεις του ο Ντέιβιντ Μπλατ.

Ο έμπειρος τεχνικός ο οποίος εργάζεται στη Μακάμπι τόνισε ότι η θητεία του στο «τιμόνι» της «Αρκούδας» είναι μία ξεχωριστή στιγμή της καριέρας του και πως φεύγει για προσωπικούς λόγους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τεχνικό ηγέτη τον Μπλατ η Ρωσία πέτυχε τις σπουδαίοτερες –σύγχρονες- επιτυχίες της. Το 2007 αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στην Ισπανία, ενώ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το φετινό καλοκαίρι, αλλά και στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας ένα χρόνο νωρίτερα.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Μπλατ: «Με ανάμεικτα συναισθήματα, ανακοινώνω την απόσυρσή μου από την εθνική ομάδα της Ρωσίας, μια ομάδα που είχε καθοριστικό ρόλο στην επαγγελματική μου ζωή. Η απόφασή μου οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στη λογική και στο τι είναι καλύτερο για εμένα. Το κάνω για προσωπικούς λόγους. Τα όσα πετύχαμε είναι μοναδικά και ιστορικής σημασίας. Η επιρροή που είχαμε στην εξέλιξη του μπάσκετ στη Ρωσία ήταν θετική και φιλόδοξη. Είμαι ευγνώμων στην ρωσική ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης για την ευκαιρία που μου έδωσε να δουλέψω με τόσο σπουδαίους Ρώσους παίκτες. Εκτιμώ τους παίκτες που δουλεύουν σκληρά για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις μου και που κάνουν θυσίες για να κερδίσουν βραβεία και μετάλλια για το ρωσικό μπάσκετ και τον αθλητισμό. Ευχαριστώ όλο το επιτελείο, τους προπονητές, τους μάνατζερ, τους υπαλλήλους της ομοσπονδίας που έκαναν τόσα πολλά ώστε να επιτύχουμε τους στόχους μας. Και φυσικά όλους τους Ρώσους που πίστεψαν σε εμένα και με δέχθηκαν ως έναν δικό τους άνθρωπο. Με έκανε να αισθάνομαι μέρος της χώρας που εκπροσωπούσα. Θα το θυμάμαι για πάντα αυτό. Ήταν επτά ξεχωριστά και ιδιαίτερα χρόνια. Αφήνω την θέση αυτή με αίσθημα περηφάνιας και ικανοποίησης. Θα μου λείψουν όλα. Το να δουλεύω μαζί σας ήταν για μένα τιμή. Καλή τύχη...