• FIBA
  • Posted

Πρωταθλήτριες Ευρώπης οι Ισπανίδες

Πρωταθλήτρια Ευρώπης για δεύτερη φορά στην ιστορία της αναδείχτηκε η Εθνική Γυναικών της Ισπανίας. Στον μεγάλο τελικό επικράτησε επί της γηπεδούχου Γαλλίας με 70-69.

Οι Ισπανίδες είχαν τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα αλλά δεν κατόρθωσαν σε κανένα σημείο του να ξεφύγουν. Μεγάλη πρωταγωνίστρια για τις θριαμβεύτριες δεν ήταν άλλη από την Λιτλ η οποία σημείωσε τους τελευταίους πέντε πόντους, αλλά και συνολικά είκοσι, με την Τόρενς να είναι πάντως η πρώτη σκόρερ με 21.

Στον αντίποδα οι «τρικολόρ» τα περίμεναν όλα από την Γκρουντά (25 π.) που έδωσε πολλές μάχες και κέρδισε τις περισσότερες κάτω από τα καλάθια, αλλά δεν είχε τις απαιτούμενες βοήθειες.

Η αρχηγός Ντουμέρκ πρόσθεσε έντεκα με τρία τρίποντα, αλλά οι Γαλλίδες έμειναν με τη χαρά της συμμετοχής σ' έναν ακόμα τελικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εθνική Γυναικών της Ισπανίας έχει κατακτήσει άλλη μία φορά στην ιστορία της το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ήταν πριν ακριβώς είκοσι χρόνια (1993) όταν είχε ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στα γήπεδα της Ιταλίας.