• FIBA
  • Posted

Φοβερός Βάγκνερ και η Γερμανία στο Τόκιο!

wagnr

Η Γερμανία κέρδισε το Προολυμπιακό τουρνουά του Σπλιτ, επικρατώντας της Βραζιλίας με 75-64 και προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες για πρώτη φορά μετά το Πεκίνο και το 2008!

Οι δύο ομάδες που επικράτησαν της διοργανώτριας του Προολυμπιακού τουρνουά στο Σπλιτ, Κροατίας, αναμετρήθηκαν στον τελικό. Μπορούσε να περάσει μόνο μία. Και η Γερμανία αποδείχτηκε ανώτερη της Βραζιλίας.Με την Κροατία να δέχεται διπλή ήττα, αφού μετά τον αποκλεισμό της Εθνικής, εκτός Τόκιο έμεινε και ο Κροάτης προπονητής των Βραζιλιάνων, Άτσα Πέτροβιτς.

Για όλα... φταίει ο Μο Βάγκνερ, σκόρερ 27 πόντων (9/12 σουτ, 6/10 βολές, 6 ριμπ.) σε ένα ματς με πολλά... νεκρά διαστήματα στο σκορ. Ο Βόιτμαν μέτρησε 8 πόντους, 11 ριμπάουντ για τους Γερμανούς, οι οποίοι επιστρέφουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά το 2008.

Ενώ για τους Βραζιλιάνους, μόνο οι Βαρεζάο (14π.) και ο Γκαρσία (10π.) είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, με το ποσοστό στα δίποντα να φτάνει στο 39% και στα τρίποντα το 28%! Οι Νοτιοαμερικάνοι θα μείνουν εκτός Αγώνων μετά από δύο συνεχόμενες συμμετοχές! Στο Τόκιο, η Γερμανία θα βρεθεί στον ίδιο όμιλο με τον νικητή του ζευγαριού Σερβία - Ιταλία και τις Αυστραλία, Νιγηρία.

Τα δεκάλεπτα: 14-17, 36-34, 52-46, 75-64