• FIBA
  • Posted

Mamma mia... Italia, σαν σίφουνας στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

ita

Η Ιταλία, με μία απίθανη εμφάνιση, επικράτησε στο Βελιγράδι της Σερβίας και πήρε το εισιτήριο για το Τόκιο. Απίστευτο ματς οι Μάνιον, Πολονάρα και Φοντέκιο. Εκτός Αγώνων οι ασημένιοι Ολυμπιονίκες του 2016!

Η τριάδα της Ιταλίας, Σιμόνε Φοντέκιο (21π., 8 ριμπ.), Ακίλε Πολονάρα (22π., 12 ριμπ.) και Νίκο Μάνιον (24π.), οδήγησε την Ιταλία μέχρι τον τελικό στο Προολυμπιακό τουρνουά του Βελιγραδίου. Στο ματς δίχως αύριο, απέναντι στη διοργανώτρια Σερβία, η τριάδα κράτησε το καλύτερο για το τέλος!

Μία επική εμφάνιση των Ιταλών, με κατοστάρα, στο Βελιγράδι, κόντρα στην ασημένια Ολυμπιονίκη του Ρίο, σφράγισε τα εισιτήριά τους για το Τόκιο! Ολοκληρώνοντας έτσι το... κάζο των τεσσάρων διοργανωτών των ισάριθμών Προολυμπιακών Τουρνουά, όπου καμία οικοδέσποινα δεν προκρίθηκε στους Αγώνες της Ιαπωνίας.

Οι παίκτες του Μέο Σακέτι προηγήθηκαν με διαφορά 12 πόντων στο ημίχρονο, ενώ τη διπλασίασαν (+24) κατά τη διάρκεια της 3ης περιόδου. Οι Σέρβοι (11 λάθη, 23 ασίστ, 36 ριμπάουντ) επιχείρησαν να μειώσουν, έφτασαν μέχρι τους 7 (100-93), όμως άλλος χρόνος δεν υπήρχε. Στην 4η περίοδο, μέσα στα πρώτα 45 δεύτερα, οι Σέρβοι συμπλήρωσαν τα πέντε ομαδικά φάουλ! Οι γηπεδούχοι είχαν πρώτο σκόρερ τον Άντζουσιτς με 27 πόντους, ακολούθησε ο Πέτρουσεφ με 22.

Οι Ιταλοί θα βρεθούν στο ίδιο όμιλο με τις Αυστραλία, Γερμανία και Νιγηρία. Στην πρώτη συμμετοχή τους σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά το ασημένιο μετάλλιο το 2004, στην Αθήνα!

Τα δεκάλεπτα: 22-28, 45-57, 63-80, 95-102