• FIBA
  • Posted

O Magic Ντόντσιτς έστειλε τη Σλοβενία στο Τόκιο!

doncic

Ο Λούκα Ντόντσιτς και η πρωταθλήτρια Ευρώπης Σλοβενίας δεν πτοήθηκαν από τη φασαρία στην εξέδρα. Ο guard των Ντάλας Μάβερικς έκανε το πρώτο triple double στην ιστορία της Σλοβενίας. Αυτή θα είναι η πρώτη παρουσία των Σλοβένων σε Ολυμπιακούς Αγώνες!

Η Σλοβενία θα ταξιδέψει στο Τόκιο! Επικράτησε στον τελικότου Προολυμπιακού τουρνουά του Κάουνας της οικοδέσποινας Λιθουανίας με το πειστικό 96-85 και τον Λούκα Ντόντσιτς να κάνει πράματα και θάματα στο παρκέ.

Ο Σλοβένος κατέγραψε το πρώτο triple double στην ιστορία της χώρας του, με 31 πόντους (13/23 σουτ), 11 ριμπάουντ, 13 ασίστ σε 33:42, με τους νικητές να μετρούν 13/31 τρίποντα (42%), με το ποσοστό πάντως να φτάνει στο 50% δυόμισι λεπτά πριν από το τέλος και ενώ η διαφορά ήταν σταθερά σε διψήφιο αριθμό πόντων.

Οι Σλοβένοι τελείωσαν το ματς με 20 ασίστ και μόλις 5 λάθη! Εκτός από τον Ντόντσιτς, ο Τσάντσαρ είχε 18 πόντους, ο Μπλάζιτς 16 και ο Τόμπι 13.

Ο Άρβιντας Σαμπόνις παρακολουθούσε από την άκρη του πάγκου, ανήμπορος να βοηθήσει, με τους Λιθουανούς να μην εκμεταλλεύονται την έδρα τους και να μένουν μακριά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες για πρώτη φορά μετά από επτά συνεχόμενες συμμετοχές. Ο Ντομάντας Σαμπόνις είχε 9 πόντους, 6 ριμπάουντ και οι Βαλαντσιούνας, Μπατκεβίτσιους και Καλνιέτις από 14.

Στο Τόκιο, οι Σλοβένοι θα αντιμετωπίσουν, στη φάση των ομίλων, τις Αργεντινή, Ιαπωνία και Ισπανία.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής των Λιθουανών, Ντάριους Μασκολιούνας παραιτήθηκε.

Τα δεκάλεπτα: 24-28, 52-52, 69-80, 85-96