Με Βόννη η ΑΕΚ στους «16» του BCL, με Χάποελ το Περιστέρι!

23a37ebc bcl tropaio champions league trophy 625x375

Η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει την γερμανική Βόννη στους «16» του BCL, ενώ το Περιστέρι Winmasters την Χάποελ Ιερουσαλήμ. Δείτε τα ζευγάρια της επόμενης φάσης, αλλά και των «8».

Η κλήρωση του Basketball Champions League έγινε και ΑΕΚ και Περιστέρι Winmasters έμαθαν τους αντιπάλους τους στη φάση των «16», αλλά και τους ενδεχόμενους αντιπάλους στους «8».

Τα πράγματα για την «Βασίλισσα» είναι τόσο βατά, όσο και... περίπλοκα. Αρχικά, θα αντιμετωπίσει την Βόννη, που βρίσκεται για πρώτη φορά στους «16», με πλεονέκτημα έδρας, σε σειρά best-of-three. Θα δώσει, δηλαδή, τον πρώτο αγώνα και τον τρίτο (εφόσον υπάρξει) στο ΟΑΚΑ.

Σε περίπτωση που προκριθεί στα προημιτελικά, θα αναμετρηθεί με μία εκ των Νίμπουρκ ή Μπαντίρμα, στο δρόμο για το Final 4.

Από την άλλη, η ομάδα των Δυτικών Προαστίων κάνει... βουτιά στα δύσκολα, αφού καλείται να αντιμετωπίσει στους «16» την Χάποελ Ιερουσαλήμ του Όντετ Κάτας, με μειονέκτημα έδρας.

Εφόσον προκριθεί, θα παίξει με τον νικητή του ζευγαριού Σάσαρι - Μπούργος στους «8».

Η Τενερίφη του Γιώργου Μπόγρη έχει θεωρητικά εύκολο έργο, αφού θα παίζει με την Οστάνδη στους «16» και στους «8» με μία εκ των Σαραγόσα - Λιετκαμπέλις.

Οι αγώνες της φάσης των «16» θα γίνουν 3-4 Μαρτίου, 10-11 Μαρτίου και 17-18 Μαρτίου (αναμένεται το πρόγραμμα). Τα προημιτελικά θα γίνουν 24-25 Μαρτίου, 30 Μαρτίου και 1 Απριλίου και 7-8 Απριλίου. Το Final 4 είναι προγραμματισμένο για 1-3 Μαΐου και οικοδέσποινα θα είναι μία από τις τέσσερις φιναλίστ.

Αναλυτικά:

Φάση των «16»
Χάποελ Ιερουσαλήμ - Περιστέρι Winmasters
Σαραγόσα - Λιετκαμπέλις
Νίμπουρκ - Μπαντίρμα
Τουρκ Τέλεκομ - Μπεσίκτας
Τενερίφη - Οστάνδη
Σάσαρι - Μπούργος
Ντιζόν - Νίζνι Νόβγκοροντ
ΑΕΚ - Βόννη

Φάση των «8»
Σαραγόσα/Λιετκαμπέλις - Τενερίφη/Οστάνδη
Νίμπουρκ/Μπαντίρμα - ΑΕΚ/Βόννη
Τουρκ Τέλεκομ/Μπεσίκτας - Ντιζόν/Νίζνι Νόβγκοροντ
Χάποελ Ιερουσαλήμ/Περιστέρι Winmasters - Σάσαρι/Μπούργος