Αταμάν: «Εδώ και 10 χρόνια προσπαθώ να πάρω τον Σπανούλη!» (vid)

212241

O Eργκίν Αταμάν στάθηκε στον Βασίλη Σπανούλη, τον Δημήτρη Ιτούδη, τον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ και την Ελλάδα.

 Διακαής πόθος του Εργκίν Αταμάν είναι ο Βασίλης Σπανούλης όπως αποκάλυψε ο προπονητής της Εφές στην εκπομπή Τζάμπολ της ΕΡΤ.

Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή «Τζάμπολ» της ΕΡΤ:

Για την κατάσταση : «Είμαι καλά. Τώρα παίζουμε στα πλέι οφ. Την επόμενη εβδομάδα παίζουμε τα ημιτελικά. Βέβαια μετά έχουμε το φάιναλ φορ και όλες οι προετοιμασίες θα είναι για αυτό»

Για τον Ιτούδη: «Είναι από τους κορυφαίους κόουτς τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη. Έχει δύο Ευρωλίγκες και μας κέρδισαν στον ημιτελικό του 2019. Πιστεύω πως σε αυτό το φάιναλ φορ τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Ήμασταν η έκπληξη, αλλά τώρα είναι 50-50. Στη Μόσχα χάσαμε με πολλούς πόντους. Αλλά στην Τουρκία κερδίσαμε με 30. Είναι άλλη ομάδα χωρίς τον Τζέιμς αλλά ο Ιτούδης είναι σπουδαίος κόουτς και έχει έμπειρους παίκτες και θα γίνει μια μεγάλη μάχη».

Για την αγάπη του για την Ελλάδα: «Οι Τούρκοι και οι Έλληνες αγαπούν ο ένας τον άλλον. Το βλέπω σε κάθε επίσκεψή μου και όσες φορές βλέπω Έλληνες εδώ. Μας αρέσει το ίδιο φαγητό και η ζωή. Είμαιστε μεσογειακοί λαοί. Έχουμε πρόβλημα με τις κυβερνήσεις μας και στο παρελθόν αλλά είναι διαφορετικά πλέον. Μου αρέσει η Ελλάδα και οι Έλληνες. Στη ζωή όλα είναι φιλικά. Μου αρέσει η ελληνική ζωή, οι παραλίες».

Για το αν θα κοουτσάριζε μια ελληνική ομάδα στο μέλλον: «Ίσως στο μέλλον αλλά όχι στα επόμενα δύο χρόνια γιατί ανανέωσα. Γιατί όχι όμως; Πολλοί Έλληνες προπονητές και παίκτες έχουν έρθει στην Τουρκία. Μου αρέσει η Αθήνα. Ίσως σε ένα ελληνικό νησί φτιάξουν μια ισχυρή ομάδα και με καλέσουν».

Για τον Ομπράντοβιτς: «Ο Ομπράντοβιτς είναι ο καλύτερος. Τώρα είναι ίσως η πιο χαλαρή στιγμή. Δεν έχει το στρες. Έχει 9 τίτλους, οπότε ίσως συνεχίσει τις διακοπές του ή κάποιος στο ΝΒΑ καταλάβει ότι πρέπει να καλέσει τον καλύτερο Ευρωπαίο κόουτς».

Για τον Βασίλη Σπανούλη: «Προσπαθώ να πάρω τον Σπανούλη τα τελευταία 10 χρόνια. Ο Πιτίνο είναι έξυπνος και θα τον πάρει. Είναι σπουδαίος παίκτης. Μπορεί να διαχειριστεί 20 λεπτά στο τοπ επίπεδο. Έκαναν σπουδαία δουλειά που κάλεσαν τον Βασίλη Σπανούλη

Για τον Κόμπι Μπράιαντ: «Ήμασταν κοντά στο να υπογράψουμε τον Κόμπι. Το καλοκαίρι τότε ο πρόεδρος της Μπεσίκκτας πήγε στο Λ.Α. και μίλησε με τον ατζέντη του. Ήμασταν κοντά αλλά σταμάτησε το λοκ αουτ και τελικά δεν συνέβη».

Για τους Έλληνες φιλάθλους ενόψει του αγώνα της Εφές με την ΤΣΣΚΑ: «Είναι φυσιολογικό να υποστηρίζουν οι Έλληνες της ΤΣΣΚΑ αλλά ελπίζω οι οπαδοί του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ, του Άρη, να υποστηρίξουν εμάς»