Ο...νόμος του ΟΑΚΑ

παο μπασκονια

Άλλη ομάδα εντός έδρας ο Παναθηναϊκός, «καθάρισε» και την Μπασκόνια με το 80-76 που τον κρατά σε θέση ισχύος όσο αφορά στην μάχη της τετράδας της Ευρωλίγκα.

Σε ένα παιχνίδι που οι «πράσινοι» θα μπορούσαν και να είχαν χάσει, αν συνέχιζαν να παίζουν όπως στην πρώτη περίοδο, αλλά και να είχαν κερδίσει και με μεγαλύτερη διαφορά αν κρατούσαν τον ρυθμό του τρίτου δεκαλέπτου, τελικά κέρδισαν με αρκετό άγχος στο τελευταίο λεπτό.

Νωρίτερα, οι «πράσινοι», απόντος του τιμωρημένου Δημήτρη Γιαννακόπουλου, τον οποίο στήριξαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού με συνθήματα, είχαν βρεθεί πίσω στο σκορ στην πρώτη περίοδο, με 21-22, αλλά οι Γκέιμπριελ και Λεκαβίτσιους έδωσαν επιθετικές λύσεις και κατάφεραν να φέρουν την ομάδα τους σε θέση οδηγού πριν την ανάπαυλα με το 46-40, ανεβάζοντας τον ρυθμό χάρη στην ευστοχία τους απ’ την γραμμή του τριπόντου, απ’ όπου είχαν 8/18 προσπάθειες.

Η τρίτη περίοδος καταδίκασε την Μπασκόνια στην ήττα, καθώς οι «πράσινοι» βρέθηκαν ακόμη και στο +19 (67-49 στο 28), αν και οι Βάσκοι εκμεταλλεύθηκαν στη συνέχεια κάποια χαλάρωση των παικτών του Τσάβι Πασκουάλ, για να ξαναδώσουν ενδιαφέρον στο παιχνίδι μειώνοντας σε μονοψήφια διαφορά στο τελευταίο πεντάλεπτο. Στο τελευταίο λεπτό έχασαν την ευκαιρία να μειώσουν και πιο πολύ απ’ το τελικό 80-76, αλλά και ο Παναθηναϊκός έδειξε ψύχραιμος όταν έπρεπε και χρησιμοποίησε το …μαξιλαράκι της διαφοράς ώστε να μην κινδυνεύσει ουσιαστικά..

Αυτό που έλειψε απ’ τον Παναθηναϊκό, ειδικά στην τέταρτη περίοδο, ήταν το εύκολο καλάθι που είχε νωρίτερα με τα μακρινά του σουτ, ενώ η Μπασκόνια κέρδισε μάχες και εντός ρακέτας, καταφέρνοντας στο τέλος να υπερισχύσει στα ριμπάουντ, αλλά τα περισσότερα λάθη της (15 έναντι 10) της στοίχησαν. 

Η …μίνι διακοπή λόγω της διεξαγωγής των Κυπέλλων, δίνει την ευκαιρία στους «πράσινους» να ξεκουραστούν ενόψει του εκτός έδρας αγώνα στην Ρωσία με την Χίμκι στις 23 του μηνός, και στον Πασκουάλ να φρεσκάρει κάπως την ομάδα του, που χρειάζεται εκτός απ’ τις εντός έδρας νίκες και επιτυχίες μακριά απ’ το ΟΑΚΑ για να μείνει σε θέση ισχύος στην διοργάνωση. 


ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ:21-22, 46-40, 67-53, 80-76.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 10 (9 ριμπάουντ), Ρίβερς 7 (1/5 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Παππάς 12 (2), Ντένμον (0/4 σουτ), Γκιστ 15 (6/8 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 5 ριμπάουντ), Βουγιούκας, Λεκαβίτσιους 4, Γκάμπριελ 15 (4/7 τρίποντα), Καλάθης 7 (2/8 σουτ, 3/4 βολές, 11 ασίστ), Αντετοκούνμπο 6 (1).

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ (Μαρτίνεθ): Βιλντόζα 8 (2), Τίμα 6, Βόιτμαν 11 (8 ριμπάουντ), Μαλμάνις, Χουέρτας (0/3 σουτ), Μπομπουά 15 (3), Τζάνινγκ 12 (4/5 τρίποντα), Νιόπ 2, Γκρέιντζερ (0/6 σουτ), Πουαριέ 2, Σενγκέλια 15, Γκαρίνο 5 (1).