Δύσκολες στιγμές για Σάτο


sato1
Για να παίξει με την ομάδα του εκτός έδρας ξεκίνησε, στο... κρατητήριο κατέληξε. Ο λόγος για τον Ρομέιν Σάτο ο οποίος λόγω παρατυπιών στο διαβατήριό του κρατείται από τις σλοβενικές αρχές.
Στα ταξίδια των ομάδων για να αγωνιστούν εκτός έδρας μόνο σπάνιο δεν πρέπει να θεωρείται το φαινόμενο να υπάρχουν μπλεξίματα με κάποια διαβατήρια.
Αυτό συμβαίνει συχνά σε παίκτες οι οποίοι προέρχονται από μικρές και άγνωστες χώρες και όχι μόνο.
Αλλά αυτό που συμβαίνει στον Σάτο είναι απίστευτο κι όμως αληθινό. Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού και νυν της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ ταξίδεψε στη Λιουμπλιάνα μαζί με την υπόλοιπη αποστολή της ομάδας του για τον αγώνα της Παρασκευής (19/10) κόντρα στην Ολίμπια, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής.
Φτάνοντας στο αεροδρόμιο υπήρξε κάποιο πρόβλημα με το διαβατήριό του. Ολα καλά μέχρι αυτό το σημείο. Η συνέχεια όμως ήταν περίεργη. Οι άνθρωποι της Φενέρ προσπάθησαν να λύσουν το πρόβλημα, αλλά οι Σλοβένοι όχι μόνο ήταν ανένδοτοι αλλά οδήγησαν τον παίκτη στο κρατητήριο.
Και μάλιστα σύμφωνα με το πιο απαισιόδοξο σενάριο, οι αρχές της χώρας, σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να «παρατραβήξουν» το θέμα και να απελάσουν τον Σάτο στέλνοντάς τον πίσω στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία... Την ίδια ώρα οι Τούρκοι κατηγόρησαν την Ολίμπια για την όλη ιστορία με τους Σλοβένους να τονίζουν μέσω ανακοίνωσής τους ότι επιθυμούν να παίξει στο παιχνίδι ο Σάτο. «Ευχόμαστε να λυθεί το πρόβλημα και ο Σάτο να αγωνιστεί στο μεταξύ μας παιχνίδι» αναφέρει η ανακοίνωση.
Η είδηση κυκλοφόρησε σε όλη την Ευρώπη με όλους τους πρώην συμπαίκτες του 31χρονου άσου να δηλώνουν τη συμπαράστασή τους προς το πρόσωπό του, μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης.