Ακόμη και λαβωμένος, είναι σκληρός στην Ευρώπη

olympiakos malaga maklin

Όταν ο Γιάννης Σφαιρόπουλος χθες τόνιζε για μία ακόμη φορά ότι δεν θα επικαλεστεί ποτέ σαν δικαιολογία τους τραυματισμούς και τις απουσίες, αλλά ο Ολυμπιακός θα παλεύει ακόμη και με πέντε παίκτες, δικαιώθηκε στο έπακρο απόψε.

Διπλασίασε τις επιτυχίες του στην ευρωλίγκα με τη νίκη του επί της Μάλαγα (80-75), η οποία την περασμένη εβδομάδα είχε ρίξει στο «καναβάτσο» την πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Ο λαβωμένος Ολυμπιακός για να καλύψει τις σημαντικές απουσίες του, εστίασε την προσοχή του στην άμυνα και από αυτή βρήκε γρήγορες και καλές επιθέσεις.  Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έχει σφυρηλατήσει χαρακτήρα με όλες αυτές τις ατυχίες και αυτό φαίνεται στον τρόπο που αντιδρά, όταν τα αναπόφευκτα κενά κατά σιαστήμτα που παρατηρούνται , τον αναγκάζουν να παίζει με τη φωτιά. Όπως έγινε στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Το εκρηκτικό ξεκίνημα του Ολυμπιακού, του έδωσε γρήγορα μία σημαντική διαφορά (14-4) και τον έλεγχο του παιχνιδιού, βραχυκυκλώνοντας την Μάλαγα, που μόνο με βολές μπορούσε απειλούσε και στις τελευταίες επιθέσεις πέτυχε δύο καλάθια για να μετατρέψει το 21-7 σε 21-11.  Με την αντικατάσταση των Παπαπέτρου, Μιλουτίνωφ, επήλθε κάποια χαλάρωση στο β΄ δεκάλεπτο, αλλά ήταν και αναμενόμενο ότι η παραγωγικότητα των Ισπανών δεν θα παρέμενε σε χαμηλά επίπεδα.

Έτσι η αντίδραση της Ισπανικής ομάδας με δραστήριους τους Μούσλι, Ογκοστίν  έφερε το ψαλίδισμα της διαφοράς (37-34).

Ο Ολυμπιακός επανάκαμψε και με σήμα κατατεθέν την άμυνα του, βρήκε ρυθμό στην επίθεση και διατήρησε μία διψήφια διαφορά, έχοντας για πρώτο βιολί τον Τόμπσον.

Η πίεση της Μάλαγα μέχρι τα μέσα της τελευταίας περιόδου, της πρόσφεραν έναν 9-1 και το σκορ από 62-47, διαμορφώθηκε σε 63-56.

Παρότι οι φιλοξενούμενοι έφτασαν σε απόσταση τριών πόντων (68-65), ο Ολυμπιακός έδειξε αξιοθαύμαστη ψυχραιμία, δεν πανικοβλήθηκε, βρήκε λύσεις με τον Μιλουτίνοφ, Πρίντεζη, Μάντζαρη (78-71) και δεν άφησε να του ξεφύγει η νίκη.

Οι «ερυθρόλευκοι» στο πρώτο δεκάλεπτο είχαν 5/8 τρίποντα και 1/11 μέχρι να πετύχει το καθοριστικό τρίποντο ο Μάντζαρης στο τέλος (συνολικά 7/20), ενώ εκμεταλλεύτηκαν τις βολές που κέρδισαν (21/25).

Τα δεκάλεπτα: 21-11, 37-33, 59-47, 80-75.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): ΜακΛιν 6, Παπαπέτρου 7 (1), Αγραβάνης 2, Μιλουτίνοφ 12, Στρέλνιεκς 5 (1), Πρίντεζης 9 (1), Παπανικολάου 6 (1), Μάντζαρης 9 (1), Ρόμπερτς 9, Μπόγρης, Τόμπσον 15 (2).

ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΑ (Πλάθα): ΜακΚάλουμ 14 (1), Ντίαθ 3 (1), Σαλίν 1, Ντίεθ, Μιλοσάβλιεβιτς 14 (2), Νέντοβιτς 7, Σερμαντίνι 5, Όγκουστιν 12, Σουάρεθ 7, Μούσλι 12.