Παράταση αγωνίας για Ολυμπιακό, Ρεάλ

olympiakos efes spanoulis

Ο Ολυμπιακός άφησε ημιτελή την προσπάθειά του για να αγκαλιάσει την πρόκριση στο φάιναλ φορ και η αποστολή του γίνεται πιο δύσκολη, αφού πρέπει την ερχόμενη εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη να κερδίσει τουλάχιστον ένα παιχνίδι, ώστε να επιστρέψει στο ΣΕΦ.

Η Εφές παρουσιάστηκε σαφώς καλύτερη απ΄ ότι στον πρώτο αγώνα και ισοφάρισε τη σειρά (73-71), παίρνοντας αυτή τώρα το πλεονέκτημα.

Η διαφορά είναι ότι αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πάρει το παιχνίδι από την περιφέρειά του και οι φιλοξενούμενοι να κτυπήσουν κοντά στο καλάθι. Επίσης η Εφές κατάφερε να μην επιτρέψει στον Ολυμπιακό να «τρέξει» και να φτάσει μόνο σε δύο αιφνιδιασμούς

.Όμως ακόμη κι έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» θα μπορούσαν να φτάσουν στο 2-0, αλλά ο τραυματισμός του Μιλουτίνοφ, που ήταν ο πρωταγωνιστής της πρώτης συνάντησης, λάβωσε την ομάδα του Γιάννη Σφαριόπουλου, με αποτέλεσμα η Εφές να επικρατήσει στα ριμπάουντ και να υποστεί μεγάλη ζημιά από τον Ντάνστον, ο οποίος εκτός από τους 16 πόντους, μοίρασε και πέντε ασίστ.

Επίσης οι δύο βολές που έχασε ο Πρίντεζης, όταν το σκορ ήταν ισόπαλο (71-71) έπαιξαν καθοριστικό ρόλο και ήρθε το νικητήριο καλάθι από τον Κερκ.
Με τόσο καλό τον Βασίλη Σπανούλη, που είχε ένα σούπερ πρώτο ημίχρονο (15 π. 5/7 τρίποντα και 5 ασίστ), ο Ολυμπιακός έδειχνε ικανός να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά η Εφές φάνηκε πιο συγκεντρωμένη και με έμφαση στην πιεστική άμυνα.

 Ο Ολυμπιακός στο β΄ ημίχρονο πέτυχε μόνο 27 πόντους και από τα 9/18 τρίποντα του α΄ μέρους η επίδοση στα επόμενα δύο δεκάλεπτα ήταν 2/12. Ειδικά το τρίτο δεκάλεπτο με την άνοδο του Χάνεϊκατ και του Μπράουν, άλλαξε την εικόνα του παιχνιδιού και έδωσε αυτοπεποίθηση στην ομάδα του Περάσοβιτς. 

Τα δεκάλεπτα: 22-23, 44-37, 54-51, 71-73

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γ. Σφαιρόπουλος):  Γκριν 10 (2/7 τρ.), Μπιρτς 3, Γιανγκ 4, Παπαπέτρου 3 (1), Σπανούλης 20 (6/10 τρ., 6 ασίστ), Ουότερς, Αγραβάνης 2, Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 20 (1 τρ., 6 ριμπ., 5/10 βολές, 8 κερδισμένα φάουλ), Παπανικολάου 7 (1/6 τρ), Μάντζαρης

.ΕΦΕΣ (Β. Περάσοβιτς): Τόμας 2, Χάνεϊκατ 15 (2 τρ., 9 ριμπ.), Μπαλμπάι 4, Μπράουν 6, Οσμάν 3 (1), Γκρέιντζρ 9 (1 τρ., 9 ασίστ), Ερτέλ 5 (1), Πολ 7 (1), Ντάνστον 16, Κερκ 6.

ΜΠΡΕΙΚ ΚΑΙ Η ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ

Μετά τη Φενέρ με το διπλό μπρέικ στο ΟΑΚΑ, την Εφές στο Σεφ, το καλό τρίτωσε για τις Τουρκικές ομάδες, αφού και η Νταρουσάφακα ισοφάρισε τη σειρά με τη Ρεάλ, νικώντας στην Μαδρίτη με 84-80. Ο Ουαναμέικερ ήταν ο καλύτερος παίκτης για την ομάδα του Μπλατ, ενώ η Ρεάλ προδόθηκε από την αστοχία της στα τρίποντα (9/30) και ειδικά του ηγέτη της Γιούλ (5/13).