Κατέρρευσε στο β΄ ημίχρονο

pao fener

Τίποτα δεν κρίνεται από τον πρώτο αγώνα των πλέι οφ, αλλά σίγουρα ο Παναθηναϊκός περίμενε διαφορετικό το ξεκίνημα της σειράς με τη Φενερμπαχτσέ, η οποία με τη νίκη της (71-58) κρατά αυτή τώρα το πλεονέκτημα της έδρας.

 Ήταν η δεύτερη εντός έδρας ήττα του Παναθηναϊκού στη φετινή ευρωλίγκα και η πρώτη νίκη για τη Φενέρ στο ΟΑΚΑ, μετά από 7 ήττες, με προπονητή τον Ομπράντοβιτς. Παράξενο ήταν αυτό το πρώτο παιχνίδι στο ασφυκτικά γεμάτο ΟΑΚΑ, με τις εντυπωσιακές μεταμορφώσεις των ομάδων.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε στο πρώτο ημίχρονο ότι είναι ο κυρίαρχος του αγώνα και ειδικά με την εκπληκτική απόδοσή του στο δεύτερο δεκάλεπτο, δεν άφηνε πολλά περιθώρια στη Φενέρ. Όμως στο τρίτο δεκάλεπτο ήρθαν τα πάνω κάτω, με την ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς να ψαλιδίζει τη διαφορά των 16 πόντων του ημιχρόνου και να φέρνει το ματς στα ίσα.

Κανείς δεν περίμενε τέτοια τροπή, που μεταφέρει πλέον το άγχος στον Παναθηναϊκό για την ρεβάνς σε 48 ώρες στο ίδιο γήπεδο.Ο Μπογντάνοβιτς ήταν ο κορυφαίος παίκτης και «κλειδί» ο Κάλινιτς. Παρότι ο Παναθηναϊκός είχε περισσότερες λύσεις, η Φενέρ κατάφερε να βγάλει εκτός παιχνιδιού τους Γκιστ, Σίγκλετον και να αντιδράσει στο ημίψηλο σχήμα του Πασκουάλ που έκανε το ματ στο α΄ ημίχρονο και πήρε τη μεγάλη διαφορά, με πρωταγωνιστές τους Ρίβερς και Τζέιμς.

Οι «πράσινοι» που είχαν επιμέρους σκορ 27-12 στο δεύτερο δεκάλεπτο με 5/6 τρίποντα, σημείωσε 16 πόντους στο β΄ ημίχρονο και δέχθηκε 43.

Αυτή η κατάρρευση του Παναθηναϊκού θα απασχολήσει περισσότερο τον Πασκουάλ για τον επόμενο αγώνα, που σίγουρα θα είναι διαφορετικός. 

Τα δεκάλεπτα: 15-16, 42-28, 50-48, 58-71.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 3, Νίκολς, Ρίβερς 16 (3), Τζέιμς 14 (2), Παππάς 5, Φελντέιν 3 (1), Γκιστ 1, Γκάμπριελ 4 (1), Μπουρούσης 3, Καλάθης 9.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ομπράντοβιτς): Ούντο 8, Μαχμούτογλου, Άντιτς, Μπογκντάνοβιτς 23 (5/6 τρίπ.), Σλούκας, Νάναλι, Βέσελι 8, Κάλινιτς 16 (4), Ντίξον 13 (3), Ντατόμε 3 (1).

. Η ΤΣΣΚΑ δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0 με την Μπασκόνια (98-90), έχοντας για κορυφαίους τους Ντεκολό (17 π.), Τεόντοσιτς (22 π. με 4/9 τρίπ., 5 ασίστ). Η Ισπανική ομάδα είχε πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων.