Ο "Κάι" είχε κέφια...

Το όνειρο μιας μεγάλης (και ταυτόχρονα της πρώτης του για φέτος) ευρωπαϊκής νίκης για τον Πανιώνιο κράτησε ένα ημίχρονο. Όσο δηλαδή μπόρεσε να κοντράρει τη σαφώς ανώτερη από όλες τις απόψεις Ούνιξ Καζάν, που πάτησε γκάζι στην τρίτη περίοδο και εν τέλει έκανε το 3/3 στο Eurocup επικρατώντας στο Ελληνικό με 92-72. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είδε από την εξέδρα τους Παππά και Γιάνκοβιτς να κάνουν ό,τι μπορούν απέναντι στην παρέα των Βουγιούκα και Καϊμακόγλου, οι οποίοι στην επιστροφή τους στην Ελλάδα ήταν ορεξάτοι και βοήθησαν την Ούνιξ να πάρει τη νίκη. Ειδικά ο δεύτερος που έδωσε τη χαριστική βολή στον Πανιώνιο στην τελευταία περίοδο.

Ο Νίκος Οικονόμου, που κάθησε στον πάγκο αντικαθιστώντας μέχρι να αναλάβει ο Σφαιρόπουλος, τον Θανάση Σκουρτόπουλο δεν άλλαξε κάτι ιδιαίτερο στον τρόπο που αγωνίζεται ο Πανιώνιος. Όπερ σημαίνει ότι και πάλι τα κλειδιά στην επίθεση δόθηκαν στο Νίκο Παππά, με τη διαφορά ότι αυτός ήταν πολύ καλύτερος και πιο αποτελεσματικός σε σχέση με τα δύο προηγούμενα ευρωπαϊκά παιχνίδια της ομάδας του. Χάρη στις προσπάθειες τις δικές του και του Γιάνκοβιτς οι "κυανέρυθροι" κατάφερναν να διατηρούν την επαφή τους με το σκορ, παρόλο που δεν μπόρεσαν να περάσουν ποτέ μπροστά.

Η Ούνιξ πήρε από την αρχή το προβάδισμα με τον Τσακ Έιντσον να ξεκινά ζεστός και να εκτελεί την άμυνα του Πανιωνίου, που δεν μπορούσε να τον περιορίσει. Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Καϊμακόγλου τον βοήθησε αρκετά, στο δεύτερο ήταν η σειρά του Λίντεϊ να δώσει λύσεις, παρ' όλα αυτά η ρωσική ομάδα δεν μπορούσε να ξεφύγει, καθώς ο Γκιμπς συνέδραμε την προσπάθεια των Παππά, Γιάνκοβιτς και ο Πανιώνιος με καλά ποσοστά κατάφερε να κλείσει το ημίχρονο υπολειπόμενος κατά 6 πόντους στο σκορ (43-49).

Με το που άρχισε η τρίτη περίοδος, όμως, η Ούνιξ πάτησε γκάζι και... εξαφανίστηκε. Με τον Ίαν Βουγιούκα να παίρνει και να φέρνει σε πέρας αρκετές επιθέσεις και με καλή άμυνα οι Ρώσοι έκαναν ένα σερί 14-2 στο πρώτο τετράλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου με αποτέλεσμα να προηγηθούν 63-45. Στο 28' η διαφορά άγγιξε για πρώτη φορά τους 20 πόντους (49-69) και στο επόμενα τρία λεπτά ο Πανιώνιος έκανε την ύστατη προσπάθεια να γυρίσει το παιχνίδι.

Με πρωταγωνιστές πάντα τους Παππά και Γιάνκοβιτς και ορισμένες καλές άμυνες, οι "κυανέρυθροι" με δικό τους σερί 13-2 μείωσαν 62-71, αλλά ο Καϊμακόγλου δεν είχε όρεξη για αστεία. Πήρε την κατάσταση στα χέρια του και σύντομα η Ούνιξ αποκατέστησε την τάξη. Στο 35' το σκορ έγινε 85-68 με το τέταρτο τρίποντο του "Κάι" και το τελικό 92-72 ήρθε ως επιστέγασμα της ανωτερότητας της Ούνιξ.

Τα δεκάλεπτα: 20-26, 43-49, 57-71, 72-92.

Πανιώνιος: Μπόγρης 8, Πέιν, Αθηναίου, Γκιμπς 6, Μίλμπουρν 12, Αθανασούλας 2, Μπατής 4, Γιάνκοβιτς 12, Παππάς 24(3), Ντραγκίσεβιτς 2, Μπούκερ 2.

Ούνιξ: Λίντεϊ 11(1), Ζαμάνσκι 2, Σαμοϊλένκο 6, Βερεμεένκο 8, Μπάνιτς, Έιντσον 22(3), Βουγιούκας 13, Καϊμακόγλου 17(4), Τσάτμαν 13.