Πλημμύρα στην Οστάνδη

Κακό ποδαρικό στο Eurocup έκανε ο Πανιώνιος, που γνώρισε βαριά ήττα στην Οστάνδη (65-84). Οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου πλήρωσαν την απειρία τους και έπεσαν σχεδόν αμαχητί, καθώς έκαναν αισθητή την παρουσία τους μόνο στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Πανιώνιος ξεκίνησε μουδιασμένα, ίσως επηρεασμένος από το τρακ του πρωτάρη. Άλλωστε οι περισσότεροι ξένοι και Έλληνες παίκτες του δεν έχουν εμπειρία από ευρωπαϊκούς αγώνες. Αυτό επέτρεψε στην Οστάνδη να επιβάλει το ρυθμό της και σταδιακά να ξεφεύγει. Ο Ματ Λοτζέσκι και ο Ουές Ουίλκινσον με τα τρίποντά του έκαναν μεγάλη ζημιά στην άμυνα των «κυανερύθρων», που ειδικά στο πρώτο δεκάλεπτο είχε τεράστια κενά. Ετσι το 18-7 του 6’ έγινε 26-12 στο 9’, καθώς οι παίκτες της βελγικής ομάδας έβρισκαν τρόπους να σκοράρουν, από την άλλη ο Πανιώνιος ήταν άστοχος και αγκομαχούσε επιθετικά, καθώς ο Νίκος Παππάς έδειχνε πως δεν βρισκόταν σε καλή μέρα.

Η είσοδος των Πέιν και Μπόγρη στην πεντάδα βελτίωσε τον Πανιώνιο. Οι δυο τους έδωσαν κάποιες ανάσες, αλλά η Οστάνδη συνέχισε να είναι συνδεδεμένη με το καλάθι των «κυανέρυθρων». Στο 15’ ήταν μπροστά με 38-25, αλλά στο τελευταίο πεντάλεπτο του ημιχρόνου το σκηνικό διαφοροποιήθηκε. Ο Πανιώνιος έβγαλε ορισμένες καλές άμυνες, ο Μπόγρης κατά κύριο λόγο, αλλά και ο Μπούκερ «χτύπησαν» μέσα στη ρακέτα και με ένα τρίποντο του Μάριου Μπατή η ελληνική ομάδα μείωσε στους 3 (37-40) με τη λήξη του ημιχρόνου, μπαίνοντας ξανά στο παιχνίδι.

Βγήκε, όμως, με το που άρχισε η τρίτη περίοδος. Η ανάπαυλα του ημιχρόνου δεν έκανε καλό στον Πανιώνιο, διότι με το που επανήλθε εμφάνισε και πάλι τις ίδιες αδυναμίες στην άμυνα. Αυτή τη φορά ήταν ο Στόιτς που πήρε τη σκυτάλη στο σκοράρισμα για την Οστάνδη δίνοντάς της και πάλι μια καλή διαφορά. Στο 25’ οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 56-41 και στο 30’ με 62-47, καθώς ο Πανιώνιος, εκτός από την κακή άμυνά του, δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί ούτε ορισμένα επιθετικά ριμπάουντ που έπαιρνε διότι ήταν πολύ άστοχος. Ο Παππάς έδωσε κάποιες λύσεις στην αρχή, αλλά μετά και αυτός σίγησε, με αποτέλεσμα οι «κυανέρυθροι» να χάσουν ξανά την επαφή τους με το σκορ.

Και δεν την ξαναβρήκαν ποτέ. Η Οστάνδη με το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου προηγήθηκε με 66-47 και έκτοτε δεν κινδύνευσε ξανά. Με ένα σερί 12-2 και πρωταγωνιστή τον Μπόγρη ο Πανιώνιος κατάφερε πρόσκαιρα να μειώσει στους 9 πόντους (68-59), αλλά μετά κατέρρευσε. Η Οστάνδη με τον Ουίλκινσον να κάνει ό,τι θέλει και να συνδράμει τον πολύ καλό Λοτζέσκι προηγήθηκε ακόμα και με 81-59 πριν νικήσει εν τέλει άνετα με .

Τα δεκάλεπτα: 26-16, 40-37, 62-47, 84-65

ΟΣΤΑΝΔΗ (Τζέρτζια): Κάτνιτς 5(1), Στόιτς 15, Πέτροβιτς, Ουίλκινσον 19(2), Σαλούμου 2, ΜακΛιν 1, Τζόρτζεβιτς 3(1), Ράιτ 6, Λοτζέσκι 22(1), Ντρόμπνιακ 11.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Σκουρτόπουλος): Μπόγρης 13, Πέιν 9(1), Αθηναίου, Γκιμπς 6, Μίλμπουρν 7, Αθανασούλας, Μπατής 4(1), Γιάνκοβιτς, Παππάς 13, Μπούκερ 13