Ημέρα χορηγών στις «πράσινες» Ακαδημίες

ακαδιμιεσ

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση έλαβε χώρα στο ΟΑΚΑ το Σάββατο (9/1/2106) καθώς δεκάδες νεαρών αθλητών μαζί με τους γονείς τους είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την Ημέρα Χορηγών των Ακαδημιών.

Αναλυτικά τα όσα ανάφερε η ενημέρωση της ΚΑΕ

«Εκπρόσωποι των χορηγών ανέπτυξαν θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος τα οποία προκάλεσαν την προσοχή του ακροατηρίου. Συγκεκριμένα ο Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων της Microsoft Hellas, κ. Τιμος Πλατσάς ανέπτυξε το θέμα της μόλυνσης του περιβάλλοντος μέσω του Skype in the classroom.

Ο κ. Στέφανος Αλεβίζος, ψυχολόγος του Οργανισμού "Το Χαμόγελο του Παιδιού", σε συνεργασία με την εταιρεία "Stoiximan.gr" ανέπτυξε το θέμα της ενδοσχολικής βίας.

Επίσης θέματα διατροφής, ανάπτυξης και άσκησης αναλύθηκαν απο την κ. Μαρία Καράντζα-Χαρώνη (παιδίατρος-ενδοκρινολόγος, επιστημονική υπεύθυνο του τμήματος παιδοενδοκρινολογίας, παχυσαρκίας κι ελέγχου βάρους παίδων/εφήβων) και την κ. Νίκη Φίλιππα, κλινική διαιτολόγο/διατροφολόγο του τμήματος παχυσαρκίας κι ελέγχου βάρους παίδων/εφήβων) εκ μέρους του Νοσοκομείου Παίδων "Μητέρα".

Ο κ. Άρης Κατσαϊτης, Διευθυντής ξενοδοχειακών υπηρεσιών κι εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας Hellenic Seaways ανέπτυξε το θέμα της αλληλεγγύης και της συνεργασίας ως προς την επίτευξη των στόχων.

Άλλωστε το πνεύμα των Ακαδημιών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός αφορά σε ολοκληρωμένη συνεργασία με τους αθλητές και τους γονείς τους και δεν περιορίζεται απλά σε εκμάθηση μπασκετ. Είναι ένας ζωντανός οργανισμός που ποντάρει στις κοινωνικές σχέσεις, στην ενασχόληση με θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος και στη δημιουργία σωστών φιλάθλων, ανθρώπων κι αθλητών.

Χαιρετισμό απηύθηναν ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, κ. Παναγιώτης Τριαντόπουλος, ο Διευθυντής Λειτουργίας των Ακαδημιών, κ. Αριστείδης Χριστόπουλος και ο Διευθυντής των Ακαδημιών κ. Φραγκίσκος Αλβέρτης ο οποίος έκοψε και την Πρωτοχρονιάτικη πίτα των Ακαδημιών.

Στο τέλος κατόπιν κληρώσεων οι τυχεροί επιβραβεύτηκαν με δώρα των χορηγών.

Η έντονη παρουσία και συμμετοχή των αθλητών και των γονιών τους πιστοποιεί τη χρησιμότητα των συγκεκριμένων ενεργειών που φυσικά θα συνεχιστούν».