Και ο… μπαμπάς Μπαλτσερόφκι στον Παναθηναϊκό

balecerowski

Mετά τον Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι, και ο πατέρας του, Μάρτσιν θα βρίσκεται στον Παναθηναϊκό, ως τεχνικός σύμβουλος στην ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο.

 Η οικογένεια Μπαλτσερόφσκι θαεκπροσωπεί τον Παναθηναϊκό τη φετινή σεζόν, αλλά όχι μόνο με τον Αλεξάντερ στην ανδρική ομάδα μπάσκετ του τριφυλλιού. Ο πατέρας του Αλεξάντερ, Μάρτσιν θα έχει τον ρόλο του τεχνικού συμβούλου στην ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο των πράσινων. Ο ίδιος μίλησε στην ιστοσελίδα του ερασιτέχνη και έδειξε τη χαρά του για αυτή την εξέλιξη. «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα βρίσκομαι στον μεγάλο Παναθηναϊκό» είπε μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον Μάρτσιν Μπαλτσερόφσκι ως τεχνικό σύμβουλο στην ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο του «τριφυλλιού».

Σε μια σπουδαία κίνηση προχώρησε ο Παναθηναϊκός αφού ενέταξε στο δυναμικό της ομάδας μπάσκετ με αμαξίδιο τον Μάρτσιν Μπαλτσερόφσκι, πατέρα του Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι που αγωνίζεται στην ανδρική ομάδα μπάσκετ του «τριφυλλιού».

Πρόκειται για μια σημαδιακή κίνηση καθώς για πρώτη φορά πατέρας και γιος συνεισφέρουν ταυτόχρονα σε μπάσκετ αρτιμελών και μπάσκετ με αμαξίδιο ταυτόχρονα.

Ο Μάρτσιν Μπαλτσερόφσκι είναι μια σπουδαία μορφή του μπάσκετ με αμαξίδιο στην Πολωνία που ήταν παίκτης και προπονητής στην Εθνική ομάδα.

O 46χρονος που άρχισε να αγωνίζεται σε αμαξίδιο από το 2000 , αγωνιζόταν μέχρι το 1998 με τη φανέλα της Γκόρνικ Βάλμπρσζιχ, ομάδας δεύτερης και τρίτης κατηγορίας της πατρίδας του.

Το 2018 οδήγησε την Εθνική Πολωνίας στην 6η θέση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος (συμπεριλήφθηκε στην κορυφαία πεντάδα των αγώνων) και από το 2021 είναι ομοσπονδιακός προπονητής της ενώ συμμετείχε και το 2012 στους Παραολυμπιακούς του Λονδίνου.

Σε δήλωση του στο www.pao1908.com ο Μάρτσιν Μπαλτσερόφσκι ανέφερε «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα βρίσκομαι στον μεγάλο Παναθηναϊκό και θα τον υπηρετούμε από διαφορετικά πόστα με τον γιο μου. Ανυπομονώ να βοηθήσω ενεργά στην ομάδα από το πόστο μου και να πάμε όσο το δυνατόν ψηλότερα».