Καντέρ: «Αν μου επιτρεπόταν να παίξω στο WNBA θα άλλαζα το όνομά μου σε Ενέσια και θα είχα 60 πόντους μέσο όρο»

kanter

Ο Ενές Καντέρ σχολιάζοντας το ζήτημα της συμμετοχής σε γυναικεία σπορ ανθρώπων που έχουν γεννηθεί άνδρες, επανέλαβε ότι δεν είναι καθόλου δίκαιο για τις γυναίκες.

Πριν από μερικές ημέρες ο Τούρκος μπασκετμπολίστας ο οποίος ωστόσο έχει να αγωνιστεί σε επίσημο ματς ενάμιση χρόνο περίπου (σ.σ. τελευταία του συμμετοχή τον Φεβρουάριο του 2022) καυτηρίασε τη συμμετοχή ανθρώπων που έχουν γεννηθεί άνδρες στα γυναικεία σπορ λέγοντας σε σχετικό tweet ότι «δεν ανήκουν σε χώρους γυναικών, στα αποδυτήρια, στις τουαλέτες ή τον αθλητισμό». Ενώ... αναρωτήθηκε αν θα μπορούσε να γίνει δεκτός στο WNBA σε περίπτωση που εμφανιζόταν με... περούκα.

Ο Ενές Καντέρ μιλώντας στο «Fox News» το πήγε και λίγο... παρακάτω λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η αλήθεια είναι ότι με υποστήριξαν πολλοί με αυτό που είπα. Θα ήταν δίκαιο; Σε περίπτωση που αποφάσιζα να προσδιορίσω τον εαυτό μου ως γυναίκα προκειμένου να παίξω στο WNBA και να άλλαζα το όνομά μου σε Ενέσια, θα ήταν δίκαιο για όλες τις γυναίκες που κυνηγούσαν τα όνειρά τους από τότε που ήταν μικρά παιδιά παιδιά; Πού είναι όλοι αυτοί οι ακτιβιστές, οι φεμινίστριες να διαμαρτυρηθούν για τα δικαιώματα των γυναικών; »

Και συνέχισε: «Αν μου επιτρεπόταν να παίξω στο WNBA θα είχα κατά μέσο όρο 60 πόντους και 30 ριμπάουντ. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος κανόνας που να το απαγορεύει. Οπότε μπορώ να βάλω περούκα, να επικοινωνήσω με μερικούς GM's του WNBA και να τους πω: Υπογράψτε με! »