Συγκλονιστικός Μπατίστ: Δημοπρατεί σπάνια αντικείμενα για τους πυρόπληκτους!

E8rh23dWQAANG Y

Ο Μάικ Μπατίστ, σε σύνεντευξη του στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, μίλησε για την πρωτοβουλία του να δημοπρατήσει συλλεκτικά αντικείμενα που κατέκτησε κατά την δεκαετή καριέρα του με τον Παναθηναϊκό, προκειμένου να ενισχύσει οικονομικά τους πυρόπληκτους.

Ο παλαίμαχος σέντερ που ήταν εμφανώς επηρεασμένος από τις αρνητικές ειδήσεις που έφτασαν στα αυτιά του από την Ελλάδα, ανέφερε αρχικά πως «όταν βλέπεις στις ειδήσεις τέτοια δυσάρεστα νέα όπως οι φωτιές στην Ελλάδα, μαυρίζει η ψυχή σου κι είναι δύσκολο να το διαχειριστείς...».

Ο Μάικ Μπατίστ ανέφερε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ ότι τις προηγούμενες μέρες προσπαθούσε να σκεφτεί τρόπους ώστε να βοηθήσει τους ανθρώπους που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Αποφάσισε να κάνει μια ηλεκτρονική δημοπρασία, μέσω της οποίας θα παραχωρήσει προσωπικά αντικείμενα που έχουν συνδεθεί με μεγάλες ατομικές στιγμές του με τον Παναθηναϊκό.

Τα αντικείμενα που θα τεθούν σε δημοπρασία είναι:

  • Το ατομικό τρόπαιο της EuroLeague από το Final Four του 2009 (Βερολίνο)
  • Ζευγάρι παπούτσια με υπογραφές από τον τελικό του Final Four του 2011 (Βαρκελώνη)
  • Φανέλα της αγωνιστικής περιόδου 2011-12

Στη συνέχεια, ο Μπατίστ δήλωσε πως «νιώθω ενθουσιασμένος που μπορώ να βοηθήσω όσο μπορώ, διότι έζησα στην Ελλάδα δέκα χρόνια και την θεωρώ ως δεύτερο σπίτι μου. Όταν ανοίγω την τηλεόραση θέλω να ακούω μόνο ευχάριστα πράγματα για τη χώρα».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε μια προσωπική του εμπειρία σχετική με πυρκαγιά. Το καλοκαίρι του 2008 βρισκόταν στο Όκλαντ της Καλιφόρνια (και φέτος υπήρξαν πυρκαγιές στην περιοχή) κι επί 2-3 ώρες άπαντες βρίσκονταν σε κατάσταση συναγερμού.

Έπρεπε να εκκενώσουν τα σπίτια τους και αυτός είναι ο λόγος που «νιώθω ευαισθησία για έναν παραπάνω λόγω για αυτούς τους ανθρώπους που εγκατέλειψαν στα σπίτια τους». Στο εν λόγω περιστατικό η πυροσβεστική παρενέβη έγκαιρα και δεν υπήρξαν καταστροφές, όμως αποδείχθηκε μια τραυματική εμπειρία για τον παλαίμαχο σέντερ.