Γιαννάκης: «Στεναχωριόμουν που ο Γκάλης δεν ήταν το ίδιο ομαδικός»

 profile original

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Παναγιώτης Γιαννάκης μίλησε για τον Νίκο Γκάλη, είπε ότι τον στεναχωρούσε που δεν ήταν ομαδικός ενώ μεταξύ άλλων στάθηκε στο παρατσούκλι που πήρε.

Ο «δράκος» του ελληνικού μπάσκετ φιλοξενήθηκε στον ΑΝΤ-1 και μιλώντας για τον Νίκο Γκάλη, είπε χαρακτηριστικά: 

«Είμαστε τελείως διαφορετικοί χαρακτήρες. Ο Νίκος είχε ένα εκπληκτικό ταλέντο. Ήταν χαρισματικός σκόρερ και μπορούμε να βάλει την μπάλα στο καλάθι με οποιονδήποτε τρόπο  και με ελκυστικό τρόπο και για τον κόσμο, για την τηλεόραση, ακόμα και για εμάς. Ήταν showman.

Εμένα με ενδιέφερε η ουσία, να μπούμε μέσα και να κερδίσουμε. Πολλές φορές στεναχωριόμουν που δεν ήταν το ίδιο ομαδικός. Πάντα πίστευα πως δεν είχε κανένα λόγο να μην είναι και να μην συμπαρασταθεί. Είχε την ικανότητα να σκοράρει με υψηλά ποσοστά. Απλά ίσως του έβγαινε ενδόμυχα απ' τον τρόπο με τον οποίο  έμαθε το μπάσκετ στην Αμερική.

Από εκεί και πέρα, μπορεί κάποιες φορές, επειδή δεν είχαμε τον ίδιο χαρακτήρα, να αισθανόμασταν άβολα μεταξύ μας. Παρόλα αυτά, μέσα στο γήπεδο υπήρχε αλληλοσεβασμός και γι' αυτό το λόγο βγήκαν πολύ μεγάλα αποτελέσματα και τρομερές επιτυχίες. Και παρακίνησε πολύ κόσμο. 

Το ότι πήγα στον Άρη και όλοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν αυτήν την μεταγραφή ήταν ότι ήθελε να πάω σε μια ομάδα και να κερδίζουμε. Πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε σπουδαία πράγματα. Δεν πήγαινα κάπου να κερδίσουμε το πρωτάθλημα, αλλά πίστευα ότι αν οι Έλληνες δουλέψουμε πολύ μπορούμε να φτάσουμε ψηλά. Και το κάναμε. 

 Η αλήθεια είναι πως δεν έχουμε βρεθεί πολλές φορές γιατί ο Νίκος δεν έχει μεγάλη επικοινωνία με τους υπόλοιπους, αλλά υπάρχει ένας αλληλοσεβασμός, καθώς μας ενώνουν υπέροχες στιγμές τις οποίες δεν θα ξεχάσω ποτέ».

Για το παρατσούκλι «δράκος» το οποίο τον συνόδεψε σε όλη την καριέρα του: «Άρχισα να βλέπω τον Ιωνικό Νικαίας γιατί υπήρχαν 3-4 παιδιά από την γειτονιά μου, μεγαλύτερα από εμένα που έπαιζαν μπάσκετ. Ο Μπενετάτος, ο Μπολάτογλου. Με έβλεπαν αθλητικό και μου είπαν να πάω να παίξω μπάσκετ. Εγώ ντρεπόμουν και δεν θα ζητούσα ποτέ να πάω να παίξω. Το παρατσούκλι δράκος βγήκε από τον δημοσιογράφο, τον Γιάννη Αντωνόπουλο, τον οποίο χάσαμε νωρίς. Για τον τρόπο με τον οποίο έπαιζα.»

Για τον Παναγιώτη Γιαννάκη μίλησε και ο Βασίλης Σπανούλης: «Ήμουν πολύ τυχερός που σε γνώρισα πάνω απ' όλα ως άνθρωπο και μετά ως προπονητή. Ήταν τιμή μου που συνεργάστηκα μαζί σου. Στη διαδρομή μου και στην πορεία μου, σε μικρή ηλικία, με βοήθησες τόσο πολύ να εξελιχθώ και να γίνω καλύτερος, τόσο ως άνθρωπος όσο κι ως παίκτης. Και στο Μαρούσι και στην Εθνική Ανδρών, όταν με κάλεσες για πρώτη φορά. Είναι πράγματα που δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ και τα εκτιμώ απεριόριστα. Το μεγαλύτερο κέρδος είναι η ανθρώπινη σχέση που έχω κρατήσει μαζί σου και πάντα θα είμαι ευγνώμων γι' αυτό».