Ρατσιστικό σχόλιο καθηγητή για Αντετοκούνμπο: Παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας

giannis antetokounmpo story

Ο καθηγητής του ΕΚΠΑ, Κωνσταντίνος Καλέμης, χρησιμοποίησε βαρύτατους ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος του Αντετοκούνμπο. Έρευνα από το υπουργείο Παιδείας.

Οργή έχει προκαλέσει η ανάρτηση στο Twitter του καθηγητή του ΕΚΠΑ και Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων στο Κέντρο Φιλοξενίας της Μαλακάσας, Κωνσταντίνου Καλέμη,  με την οποία επιτίθεται κατά του Γιάννη Αντετοκούνμπο, χαρακτηρίζοντάς τον "μαϊμού".

Σύμφωνα με το βιογραφικό του, ο Κωνσταντίνος Καλέμης είναι καθηγητής στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, στο Τμήμα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και στέλεχος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης, ενώ στο προφίλ του Linkedin εμφανίζεται ως σύμβουλος του υπουργείου Παιδείας στον τομέα της Εκπαίδευσης Προσφύγων.

Ερωτηθείσα σχετικά από τον τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Φίλη, ο οποίος έθεσε το ζήτημα στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, τονίζοντας ότι ο καθηγητής θα πρέπει να απομακρυνθεί άμεσα από τη θέση του συντονιστή στην δομή της Μαλακάσας, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως δήλωσε ότι έχει διατάξει να γίνει άμεσα έρευνα και ότι θα ληφθούν αποφάσεις μόλις το υπουργείο έχει πλήρη ενημέρωση. Και λίγη ώρα αργότερα ανακοίνωσε την απομάκρυνσή του από τη συγκεκριμένη θέση.