Μακράν το καλύτερο "All Star" (pics)

Allstargame spanoulis

Τόλμησαν και πέτυχαν. Ο ΕΣΑΚΕ και ο ΠΣΑΚ, οι συδιοργανωτές του ελληνικού “All Star Game” πήραν άριστα για τη γιορτή του μπάσκετ στην Πάτρα.

Το αγωνιστικό διήμερο (γιατί υπήρχαν και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις), ήταν μακράν το καλύτερο από τα όσα είχαν γίνει μέχρι το 2014. Μετά από τέσσερα χρονιά αδράνειας, αποφασίστηκε να ξαναγίνει η συνάντηση των «All Stars», μόνο που αυτή τη φορά οι διοργανωτές προετοιμάστηκαν με σκοπό να πετύχουν σε όλα. Και τα κατάφεραν, γεγονός που του δίνει το δικαίωμα να προγραμματίσουν από τώρα το επόμενο και να δώσουν στη διοργάνωση ακόμη μεγαλύτερη αίγλη.

Η επιτυχία της Πάτρας, αποδεικνύει ότι τίποτα δεν γίνεται στην τύχη και όταν κάτι εκδηλώνεται σαν μια υποχρέωση που απλά πρέπει να διεκπεραιωθεί, αυτό αντανακλά και στον κόσμο. Αυτή τη φορά όμως όλοι το χάρηκαν και σε καμία στιγμή το πρόγραμμα δεν παρουσίασε κοιλιά, ώστε να γίνει βαρετό για τον θεατή.

Σε ένα κατάμεστο γήπεδο μέχρι το τέλος, η ομάδα των ξένων επικράτησε των Ελλήνων με 144-137 και το θέμα ήταν πλούσιο και ευχάριστο. Το χάρηκαν και οι παίκτες με τους Αμερικάνους, που ξέρουν καλά τι εστί “All Star game” να το διασκεδάζουν περισσότερο.

MVP του αγώνα αναδείχτηκε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο που είχε 22 πόντους, 11/13 δίποντα, εννιά ριμπάουντ, ένα κλέψιμο και 30 βαθμούς στο ranking.

Τα δεκάλεπτα: 20-28, 57-67, 95-107, 137-144.

GREEK STARS (Πασκουάλ-Παπαθεοδώρου): Καλάθης 11 (3), Σπανούλης 12 (4), Πρίντεζης 14 (2), Παππάς 17 (5), Καββαδάς 8, Αντετοκούνμπο 22, Γκίκας 9 (1), Μποχωρίδης 15 (3), Παπανικολάου 8, Κόνιαρης 6 (2), Μαργαρίτης 13 (1), Βουγιούκας 2.

WORLD STARS (Σφαιρόπουλος-Γιαννάκης): Χάρθς 21 (1), Μουρ 25 (3), Σίνγκλετον 8 (2), Μιλόσεβιτς 11 (1), Μιλουτίνοφ 6, ΜακΦάντεν 18 (6), Μούντι 16 (2), Χολ 9 (3), Στρέλνιεκς 6 (2), Ρίβερς 12 (4), Γκιστ 12, ΜακΛίν.

Ακόμη και οι διαγωνισμοί, πρόσφεραν μεγάλο ενδιαφέρον. Ο Αντώνης Κόνιαρης ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στα τρίποντα αφού νίκησε και στους δύο διαγωνισμούς του διημέρου.

Πήρε με άνεση το εισιτήριο για τον τελικό (σ.σ.: σημείωσε 17 πόντους στον α' γύρο), εκεί όπου αντιμετώπισε τον Βαγγέλη Σακελλαρίου (σ.σ.: είχε 16 πόντους στον α' γύρο). Με το μομέντουμ να είναι στη δική του πλευρά, από την στιγμή που... ήρθε με φόρα από τον διαγωνισμό του Σαββάτου (10/2), έκανε πράγματα και θαύματα, σκοράροντας ξανά και ξανά για να σημειώσει 20 πόντους -αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Βαγγέλη Σακελλαρίου, ο οποίος είχε 14 πόντους.

Αυτοί που... απέτυχαν στον α' γύρο ήταν οι Λάνγκστον Χολ (11), Νώντας Παπαντωνίου (12), Κίκι Κλαρκ (14), Τόνι Μέιερ (14) και Θαντ ΜακΦάντεν (16 - έχασε στα... μπαράζ την πρόκριση τον τελικό)..

Στον τελικό των καρφωμάτων βρέθηκαν οι βραχύσωμοι Στεφάν Μούντι και Τζάχι Κάρσον, με τον πρώτο να κερδίζει, χάρη σε ένα φανταστικό εμπνευσμένο κάρφωμα. Ο Αμερικανός του Ρεθύμνου, μάζεψε όλα τα «δεκάρια» της επιτροπής, αφού πέρασε πάνω από τον Θανάση Αντετοκούνμπο πήρε την μπάλα κα κάρφωσε.

WorldStars

Allstargame ante

Moundy