Το σεμινάριο προπονητών του ACS (pics)

acs subotits

Με την πεποίθηση ότι και το επόμενο διεθνές σεμινάριο προπονητών, σε ένα χρόνο, θα έχει εξίσου ενδιαφέρον με αυτό που έγινε το Σαββατοκύριακο στο κλειστό γήπεδο του ACS, οι συμμετέχοντες προπονητές, έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Αυτό το ετήσιο ραντεβού έχει γίνει πλέον θεσμός και για όγδοη συνεχόμενη χρονιά το Αμερικάνικο σχολείο (ACS), προσκάλεσε προπονητές με εξειδικευμένη κατάρτιση, πέρα των καθαυτών κόουτς. Και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η Άννη Κωνσταντινιδου που έχει και την γενική εποπτεία στον αθλητικό τομέα του σχολείου. – για παράδειγμα - του Liberty University, άφησε πολύ καλές εντυπώσεις με το πλούσιο πρόγραμμα ασκήσεων που παρουσίασε. Όπως επίσης και ο Collin Castellaw, που είναι ειδικός στην μηχανική του σουτ και πως ένας παίκτης μπορεί να αυξήσει τα ποσοστά ευστοχίας του.

Προσκεκλημένη από την Αμερική ήταν και η head coach June Daugherty από το 2007 στο Washington State University.

Για τους Έλληνες προπονητές που παρακολούθησαν το σεμινάριο, πιο γνωστός ήταν ο Λευτέρης Σούμποτιτς που μίλησε την πρώτη μέρα, γιατί έπρεπε να φύγει την επόμενη για το Σπλιτ, προκειμένου να παραστεί στα 50αστά γενέθλια του αδελφικού του φίλου Ντίνο Ράτζα.

Παραστατικός ο «Πίξι» με πολλά παραδείγματα από τους πρόσφατους αγώνες της ευρωλίγκας, αλλά και από προσωπικές του εμπειρίες, αναφέρθηκε στην άμυνα σε καταστάσεις «p’n’r», ενώ ξεκίνησε την ομιλία του θυμήθηκε κάτι που του είχε πει όταν ήταν προπονητής στον Πανιώνιο,  ο αείμνηστος Άτσα Νίκολιτς. Ο «προφέσορ» ήταν λάτρης του μπάσκετ που βασίζεται στις εμπνεύσεις των παικτών και στο «ένας εναντίον ενός» και δυσφορούσε με το πνεύμα του «p’n’r».

ACS Henry Barrera

ACS June DaughertyACS Collin Castellaw