Η Πάτρα στο ρυθμό του «Νουρέγιεφ» (pics)

petropoulosΤην τιμητική του θα έχει το Σάββατο (11/3) ο Κώστας Πετρόπουλος στην πόλη που γεννήθηκε και μεγαλούργησε με τη φανέλα του Απόλλωνα Πατρών.

Ένας από τους πιο θεαματικούς παίκτες που ανέδειξε το ελληνικό μπάσκετ, με φοβερή αρμονία στις κινήσεις, εξ ου και το προσωνύμιο «Νουρέγιεφ» που τον συνοδεύει, θα είναι ο οικοδεσπότης για την παρουσίαση του δικού του Λευκώματος.

Όπως γράφει και η πρόσκληση «η ιδέα γεννήθηκε σε μία συζήτηση-αναπόληση των στιγμών που μας χάρισε. Μία παρέα ανθρώπων του Αθλητισμού, αποφάσισε την έκδοση ενός συλλεκτικού Λευκώματος για τον δικό μας Νουρέγιεφ».Το Λεύκωμα περιλαμβάνει 77 κείμενα ανθρώπων από όλη την Ελλάδα που τον έζησαν, τον γνώρισαν, τον παρακολούθησαν, τον θαύμασαν και ένα μεγαλύτερο κείμενο του αδελφού του Τάκη, που αναφέρεται στα παιδικά τους χρόνια και πως από τις ποδοσφαιρικές αλάνες της Απάνω Πόλης, βρέθηκαν στο ιστορικό ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ του Απόλλωνα στη Ναυαρίνου. Η επιλογή των ανθρώπων αυτών έγινε με κριτήριο να αποδοθεί τόσο ο μεγάλος αθλητής Πετρόπουλος, όσο και ο σπάνιος άνθρωπος Κώστας».

Εκτός από το Αχαϊκό μπάσκετ και όλους τους φορείς της Πάτρας, που θα δώσουν το παρών στην εκδήλωση (αίθουσα Τύπου του Επιμελητηρίου Αχαΐας), ο Κώστας Πετρόπουλος έχει καλέσει και αρκετούς συμπαίκτες του με τους οποίους συνύπαρξε στην Εθνική ομάδα. 

Apollon Ionikos

Το θρυλικό ανοικτό γήπεδου του Απόλλωνα στη Ναυαρίνου. Φάση από αγώνα Απόλλωα Πατρών - Ιωνικού Νικαίας στο τζάμπολ ο Τάκης Πετρόπουλος με τον Αντώνη Κοσσένα και με το Νο 7 ο Κώστας Πετρόπουλος

petropoulos1