Β. Καράμπουλας: Τίποτα δεν γίνεται τυχαία…

 Η πορεία της Α.Ε.Ν. Κηφισιάς τα τελευταία χρόνια στον χώρο του μπάσκετ θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένα ωραίο παραμύθι. Απ΄ αυτά, που στο τέλος σε διδάσκουν ότι όποιος επιθυμεί κάτι πραγματικά, μπορεί να το πετύχει. Αρκεί να έχει όραμα, υπομονή και φυσικά, διάθεση για σκληρή δουλειά. Η παρέα της ομάδας της Κηφισιάς, που ξεκίνησε την μεγάλη προσπάθειά της από το καλοκαίρι του 2007, τα είχε όλα! Και σ’ αυτά, προσθέστε τον στυλοβάτη στη διοίκηση Παναγιώτη Λατσούδα, τον φιλόδοξο και αξιόλογο προπονητή Ηλία Παπαθεωδόρου, και βεβαίως, όλους τους παίκτες που κατάφεραν μέσα σε διάστημα πέντε χρόνων να οδηγήσουν την ομάδα από το πρωτάθλημα της ΕΣΚΑ,  σ’ αυτό την Α1 κατηγορίας.

Ο έμπειρος φόργουορντ Βαγγέλης Καράμπουλας μίλησε στο “Basketnews” για τη φετινή πορεία της Α.Ε.Ν. Κηφισιάς, αλλά και για το μυστικό της επιτυχίας του συλλόγου, με την κατάκτηση του τίτλου στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας. 

- - Πώς θα χαρακτήριζες το φετινό πρωτάθλημα από την στιγμή που μέχρι το τέλος υπήρχαν τρεις ομάδες οι οποίες διεκδικούσαν τα εισιτήρια για την Α1 κατηγορία ; 

 «Κατά τη γνώμη μου ο ανταγωνισμός ήταν μεν σκληρός αλλά μόνο για τις πρώτες πέντε με έξι ομάδες του βαθμολογικού πίνακα, αφού σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια,  το πρωτάθλημα σε γενικές γραμμές, ήταν αδύναμο. Κυρίως γιατί από την 7η θέση και κάτω οι ομάδες δεν ήταν τόσο δυνατές ώστε να κόψουν βαθμούς από τους τρεις πρωτοπόρους,  με αποτέλεσμα αυτοί να έχουν λίγες ήττες και να παίζουν για την άνοδο μέχρι και την τελευταία αγωνιστική».

 - Όσο περνούσε ο καιρός και η ομάδα έφτανε όλο και πιο κοντά στο στόχο της ανόδου, η πίεση γινόταν μεγαλύτερη;

«Η ομάδα της Κηφισιάς αποτελούνταν από πολλά έμπειρα παιδιά. Είχαμε ξεπεράσει δύσκολες αγωνιστικά  καταστάσεις στη διάρκεια του πρωταθλήματος και μάθαμε να μην αγχωνόμαστε. Ήμασταν συγκεντρωμένοι στον στόχο μας και εκείνο που θέλαμε ήταν να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι. Βέβαια η άνοδος κρίθηκε στην τελευταία αγωνιστική αλλά αυτό οφειλόταν στο γεγονός ότι είχαμε κάποια ανεπιτυχή αποτελέσματα και γενικότερα η τύχη δεν μας χαμογέλασε σε κανένα από τους αγώνες που χάσαμε. Τέλος καλό, όμως, όλα καλά».

- Η αγωνιστική σεζόν πάντως ήταν εξαιρετική για τη Νέα Κηφισιά γιατί εκτός από την άνοδο στην Α1 κατηγορία, είχατε εξαιρετική παρουσία και στο κύπελλο Ελλάδας όπου φτάσατε μέχρι και την προημιτελική φάση.

«Όλο αυτό ήρθε μετά από πάρα πολύ δουλειά. Ξεκινήσαμε από τον Αύγουστο να δουλεύουμε σκληρά και παρά τα ανεπιτυχή αποτελέσματα που είχαμε στη διάρκεια της σεζόν δεν το βάλαμε κάτω. Στο τέλος καταφέραμε να πετύχουμε τον στόχο μας και να δικαιωθούμε».

 - Εκτός από τη δουλειά υπάρχουν σ’ αυτές τις περιπτώσεις άλλα μυστικά;

«Το μυστικό είναι να υπάρχει οικογενειακό κλίμα στην ομάδα και με τις κατάλληλες προσθήκες στο ρόστερ της να δημιουργείται  ένα σύνολο που θα συνεργάζεται αρμονικά μέσα κι έξω από το γήπεδο».

- Μία από τις προσθήκες που έγιναν πέρσι το καλοκαίρι ήταν και η δική σου. Ήταν δύσκολο για ένα παίκτη που είχε παίξει στην Α1 να αποφασίσει να αγωνιστεί ξανά στην Α2 κατηγορία; Δεν θέλει να εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες που έχει για να συνεχίσει την καριέρα του στην Α1;

«Σίγουρα κάθε παίκτης θέλει να αγωνίζεται στην Α1, αλλά υπάρχουν πολλοί παράμετροι που παίζουν ρόλο στην τελική απόφαση που θα πάρει. Στη δική μου περίπτωση δεν θα ήθελα να αγωνίζομαι σε μια ομάδα της Α1 και να ξέρω ότι ακόμη και το μικρό ποσό που έχω συμφωνήσει να πάρω δεν θα το πληρωθώ. Θέλω να λαμβάνω αυτό που συμφωνώ, και από τη στιγμή που η Κηφισιά ήταν και παραμείνει ένα νοικοκυρεμένο σωματείο που είχε σαν στόχο την άνοδο στην Α1 κατηγορία,  για εμένα αυτό αποτελούσε έξτρα κίνητρο και πρόκληση».

- Τότε είχες πει ότι σημαντικό ρόλο στην απόφασή σου είχε παίξει και ο προπονητής της ομάδας, Ηλίας Παπαθεοδώρου…

«Ναι αυτό είναι αλήθεια. Ο τρόπος που με προσέγγισε και η πίστη του στο τι μπορώ να προσφέρω στην ομάδα που ήθελε να δημιουργήσει σε συνδυασμό με την οικονομική φερεγγυότητα της ομάδας, με έκαναν να πω το ναι».

- Κι από εδώ και πέρα; Οι απαιτήσεις στην Α1 κατηγορία είναι πολύ μεγαλύτερες.  Έχει μπει κάποιος αυτή την στιγμή στη διαδικασία να σκεφτεί την επόμενη μέρα της Νέας Κηφισιάς; 

«Δεν ξέρω αν σήμερα που μιλάμε υπάρχει κάποιος που έχει μπει σ΄ αυτή τη διαδικασία, αλλά νομίζω ότι σιγά- σιγά τα πράγματα θα μπουν σε μια σειρά. Είναι γεγονός βέβαια ότι η Α1 είναι μια διαφορετική κατηγορία και χρειάζονται διαφορετικά πράγματα, απ΄ αυτά που απαιτούνται στην Α2. Χρειάζεται λίγο περισσότερη  οργάνωση. Έχω πίστη όμως στον σύλλογο ότι θα τα καταφέρει, γιατί οι άνθρωποί του αγαπούν πάρα πολύ αυτό που κάνουν».

- Εσύ έχεις σκεφτεί  το μέλλον σου και την επόμενη μέρα στην ομάδα;

«Αυτό εξαρτάται από την ομάδα. Δεν ξέρω, είναι πολύ νωρίς ακόμα για να μιλήσουμε για κάτι τέτοιο. Νομίζω ότι αυτό που προέχει αυτή την στιγμή είναι να αποφασίσει πρώτα ο πρόεδρος σε συνεργασία με τον προπονητή πως θα σχεδιάσουν την ομάδα κι αν μιλήσουν μαζί μου και με θέλουν σίγουρα, θα το συζητήσω.»