"Ας δικαιωθεί ο Άρης..."

Έχουν περάσει λίγες μέρες από τον περιπετειώδη αγώνα του ΚΑΟΔ με τον Άρη στη Δράμα όμως οι άνθρωποι των δύο ομάδων εξακολουθούν να είναι στην επικαιρότητα για το συγκεκριμένο παιχνίδι για το οποίο οι Θεσσαλονικείς έχουν κάνει ένσταση. Το basketnews.gr λοιπόν, μίλησε με έναν εκ των συμμετεχόντων στο θρίλερ της 10ης αγωνιστικής, τον προπονητή του ΚΑΟΔ, Γιώργο Καλαφατάκη, ο οποίος τόνισε πως όλοι στη Δράμα θέλουν να γίνει δεκτή η ένσταση του Άρη.

Ο Χανιώτης κόουτς μετά τον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, μας επεσήμανε πως εκείνος αισθάνεται ήρεμος και ικανοποιημένος με την ομάδα του και πως στον ΚΑΟΔ δεν τους ανησυχεί αν ο Άρης θα δικαιωθεί στην ένσταση, καθώς εκείνοι είναι καλύτεροι και θα νικήσουν  πάλι.

 - Ήττα στον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό αλλά καλή εμφάνιση. Φαντάζομαι εξαρχής αυτός ήταν ο στόχος σας για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

 «Ναι είναι αλήθεια πως με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό σ’ έναν ημιτελικό στο ΟΑΚΑ δεν μπορείς να ελπίζεις σε μια τεράστια ανατροπή. Εμείς αυτό θέλαμε, να αγωνιστούμε αξιοπρεπώς και να παρουσιάσουμε ένα όσο πιο ανταγωνιστικό πρόσωπο. Παρά την ήττα λοιπόν χαίρομαι γιατί οι παίκτες μου ανταποκρίθηκαν».  

- Είστε και εσείς μια από τις ομάδες που προέβη σε αλλαγές στο ρόστερ της και μάλιστα πρόσφατα. Να περιμένουμε άμεσα και κάποια άλλη μεταγραφή στην ομάδα ;

«Όχι δεν νομίζω… Νομίζω ότι είμαστε καλά. Είχαμε κάποιες ατυχίες τραυματισμών όπως με τον Μπένα και τον Νόουλς τώρα αλλά και οι δύο θα επιστρέψουν άμεσα.. Έτσι και αλλιώς εμείς είμαστε μια ομάδα που έχουμε συγκεκριμένους στόχους, μπάτζετ και απλά πιστεύω πως όσο προχωράει το πρωτάθλημα θα βελτιωνόμαστε. Κι επειδή έχουμε νέα παιδιά με στόχους θα γινόμαστε όλο και καλύτεροι».

- Ο απόηχος από τον αγώνα του ΚΑΟΔ με τον Άρη δεν έχει κοπάσει. Πώς σχολιάζετε όλο αυτόν τον θόρυβο που προκλήθηκε;  

«Πιστεύω πως ό,τι έγινε, ήταν περισσότερο θέμα εντυπώσεων. Ήταν ξεκάθαρη η φάση. Παρόλο που η φάση έγινε μπροστά μου, το είδα εκατό φορές το παιχνίδι. Εντάξει, απλά σταθήκαμε και μια φορά τυχεροί και κυρίως δεν κάναμε βλακείες. Το δικαιούμασταν γιατί στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα κερδίζαμε. Όπως είπα και πριν, δεν έχουμε μεγάλη εμπειρία στο φετινό ρόστερ και έχουμε περάσει πολλά. Όμως είμαι ήρεμος και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά».

- Ο Άρης έχει κάνει ένσταση, σκέφτεστε το ενδεχόμενο να γίνει αποδεκτή ;

«Μακάρι… Ας γίνει αποδεκτή η ένσταση του Άρη. Εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Είμαστε καλύτεροι και για αυτό δεν φοβόμαστε τίποτα».

- Κόουτς κλείνει το 2012 και ήδη είμαστε στη 10η αγωνιστική οπότε κάνοντας ένα μίνι απολογισμό της πορείας σας ως τώρα είστε ικανοποιημένος με όσα έχει δείξει ο ΚΑΟΔ ;

«Δεδομένων των συνθηκών ναι μπορώ να πω πως είμαι ευχαριστημένος γιατί είμαστε μια ομάδα που απαρτίζεται από νέα παιδιά χωρίς ιδιαίτερη εμπειρία. Για αυτό μέχρι στιγμής έχουν πάει όλα καλά».