"Απίστευτο αυτό που ζήσαμε στο ΟΑΚΑ"

Στην Αθήνα και το… ΟΑΚΑ επέστρεψε ξανά ο Ρομέιν Σάτο. Αυτή τη φορά ως παίκτης της Φενέρμπαχτσε και στο «basketnews» μίλησε αποκλειστικά για τα ανάμεικτα συναισθήματα που έζησε λόγω της ήττας αλλά και της θερμής υποδοχής των «πράσινων».

 Συνέντευξη στη Μίρκα Μπούρα

Ο Κεντροαφρικανός φόργουορντ που πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση εναντίον του Παναθηναϊκού, με 20 πόντους στο ενεργητικό του, αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στον κόσμο της πρώην ομάδας του, ενώ τόνισε πως το παιχνίδι της Φενέρ με την Καντού είναι για εκείνους ζωής ή θανάτου ,όσον αφορά την πρόκριση στο ΤΟP 16 της Ευρωλίγκας.

 - Ρομέιν επιστροφή στο ΟΑΚΑ με ήττα για σένα και τη Φενέρμπαχτσε. Παρόλο που «καιγόσασταν» για τη νίκη προκειμένου να «καπαρώσετε» την πρόκριση τι δεν πήγε καλά για σας και τώρα είστε σε δύσκολη θέση ;
«Δεν ήμασταν σταθεροί και συγκεντρωμένοι όσο έπρεπε. Ξέραμε εξαρχής ότι θα είχαμε πολύ δύσκολο έργο αλλά έπρεπε να είμαστε πιο σοβαροί. Στο κάτω κάτω εμείς καιγόμασταν για τη νίκη. Ο Παναθηναϊκός από την άλλη αν και έχει ήδη προκριθεί έδειξε για ακόμη μια φορά πόσο μεγάλη ομάδα είναι και ότι πάντα ακόμα και στα δύσκολα θα βρίσκει κίνητρο για να προχωράει».

- Πάντως, παρά το γεγονός ότι ήταν η πρώτη σου επιστροφή στο ΟΑΚΑ ως αντίπαλος, έκανες ένα εξαιρετικό παιχνίδι…

 «Όχι δεν ήταν καλό παιχνίδι για μένα… Τι και αν τα πήγα εγώ καλά και βοήθησα ; Αν δεν νικάει η ομάδα τότε δεν έχει καμία σημασία το πόσο καλά έπαιξα. Αυτό που έχει σημασία δεν είναι οι ατομικές επιδόσεις του καθενός μας, αλλά η ομάδα. Και η Φενέρ αυτή τη στιγμή είναι σε πολύ δύσκολη θέση όσον αφορά την πρόκριση στο TOP 16 της Ευρωλίγκας».

- Πλέον, στο τελευταίο παιχνίδι με την Καντού στην Τουρκία θα παίξετε για την πρόκριση στο TOP 16. Τι πιστεύεις ότι πρέπει να προσέξετε ώστε να έρθει η πολυπόθητη νίκη και η πρόκριση ;

«Τώρα δεν έχουμε άλλη επιλογή. Πρέπει να καθαρίσουμε το μυαλό μας και να συγκεντρωθούμε στο πολύ μεγάλο στόχο της πρόκρισης. Αν θέλουμε πραγματικά να είμαστε στους «16» θα πρέπει στο παιχνίδι με την Καντού που γίνεται και στην έδρα μας να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και να παίξουμε σαν ομάδα. Για μας αυτό το παιχνίδι είναι ματς ζωής ή θανάτου και θα πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να το πάρουμε».

- Πρώτη επιστροφή λοιπόν στο ΟΑΚΑ και οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού επεφύλαξαν και σε σένα και στον Μπατίστ πολύ θερμή υποδοχή. Να φανταστώ ότι ήταν ιδιαίτερο παιχνίδι για σένα…

«Απίστευτο συναίσθημα… Ήταν πολύ όμορφη και ζεστή η υποδοχή τους τόσο σε μένα όσο και στον Μάικ (Μπατίστ). Προσωπικά δεν με εκπλήσσει ότι μας υποδέχθηκαν τόσο όμορφα γιατί ξέρω ότι ο κόσμος του Παναθηναϊκού αναγνωρίζει όσους έχουν προσφέρει στην ομάδα του. Άλλωστε πέρασα μαζί τους δύο πολύ καλά χρόνια με τη θητεία μου στην ομάδα και έχω πολύ καλές αναμνήσεις από εκείνους. Βέβαια, πρέπει να ομολογήσω ότι ήταν ιδιαίτερα τα συναισθήματα μου πατώντας και πάλι το παρκέ του ΟΑΚΑ αλλά ως αντίπαλος αυτή τη φορά. Από την άλλη ήταν καλό που επέστρεψα και τους είδα ξανά».

 - Σε είδαμε να κάνεις το γύρο του παρκέ του ΟΑΚΑ και να τους ανταποδίδεις τη θερμή υποδοχή. Αν ήθελες λοιπόν να τους πεις κάτι, τι θα τους έλεγες ;

«Θέλω να τους ευχαριστήσω γιατί για ακόμη μια φορά ήταν εξαιρετικοί. Ήταν πολύ όμορφο και σημαντικό για μένα που με υποδέχθηκαν έτσι και μας στήριξαν παρόλο που πλέον και εγώ και ο Μάικ είμαστε από την αντίθετη… πλευρά. Οι αναμνήσεις μου και από τη θητεία μου στην ομάδα και από την υποδοχή τους τώρα είναι πολύ γλυκές. Θα είναι πάντα στην καρδιά μου και θα τους θυμάμαι πάντα με αγάπη»