Καλύτερες μέρες έρχονται για τον ΠΑΟ

kontos sxolio
Η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού έχει γυρίσει μια νέα σελίδα μετά το τέλος της συνεργασίας με τον Αργύρη Πεδουλάκη και με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον πολύπειρο Ισπανό προπονητή Τσάβι Πασκουαλ.

Ας δούμε όμω σήμερα τα δυνατά τεχνικά σημεία του Παναθηναϊκού, όπως επίσης και τις αδυναμίες του.
Ο Δημήτρης Διαμαντίδης με την αποχώρησή του, άφησε τεράστιο και αναπλήρωτο κενό. Όμως πρέπει να δούμε την επόμενη ημέρα, γιατί οι υποχρεώσεις είναι πολύ μεγάλες με τις εγχώριες και Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

Τον ρόλο αυτό καλείται να παίξει ο Νικ Καλαθης, αλλά δυστυχώς σ’ αυτή την νευραλγική θέση είναι απελπιστικά μόνος και θέλει βοήθειες. Ο Νίκος Παππας είναι χαρισματικός σουτιγκ γκαρντ και άδικα αναλωνόταν στη θέση του πλέι μεικερ, για να καλύψει τις ανάγκες της ομάδας. Με την επιστροφή του Τζέιμς θα αλλάξουν πολλά και ο Καλάθης θα πάψει να είναι επιφορτισμένος με επιπλέον ευθύνες.

Το περιφερειακό σουτ είναι πάντα μια άριστη λύση για μία μοντέρνα ομάδα και με πολύ υψηλές απαιτήσεις όπως είναι ο  Παναθηναϊκός και το διαθέτει πλουσιοπάροχα από  πολλούς παίκτες. Κάτω από τα καλάθια έχει σπουδαίους παίκτες που δίνουν μεγάλες βοήθειες  και λύσεις αλλά και σημαντικό σκοράρισμα.

Μεγάλη φετινή απώλεια ο τραυματισμός του Τζέιμς Γκιστ και παρουσία  του  Γιάννη Μπουρουση θα είναι καθοριστική στην περαιτέρω πορεία του Παναθηναϊκού.

Θα ήθελα να τονίσω ότι η ομάδα του Παναθηναϊκού χαρακτηριζόταν για την άριστη άμυνά της. ιδιαίτερα την περιφερειακή, που την …έσπρωχνε στον αιφνιδιασμό αλλά και στο εύκολο καλάθι και  θα πρέπει να δώσει μεγάλη βαρύτητα σε αυτό το βασικό σημείο λειτουργίας της.
Με την δύναμη που έχει κοντά στο καλάθι, πιστεύω ότι εάν η μπάλα περνάει περισσότερο μέσα στη ρακέτα αυτό θα βοηθήσει, να γίνονται πιο ελευθέρα τα περιφερικά σουτ. 
Ο χρόνος και οι δύσκολοι αγώνες θα ανεβάσουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά και θα δέσουν την ομάδα σε ένα απόλυτα ομοιογενές συγκρότημα 
Η επιλογή του Πασκουαλ ήταν πολύ εύστοχη. Είναι προσωπικότητα, έχει πολύ καλή παρουσία στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ και προσπαθεί να δώσει ευκαιρίες σε όλους τους παίκτες Ο κόσμος του Παναθηναϊκού δείχνει ότι αγαπάει με πάθος την ομάδα και τη στηρίζει  ΠΑΝΤΑ και στις μεγάλες αλλά και δύσκολες στιγμές της .
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει όραμα για την ομάδα και έχει προσφέρει όλα εκείνα τα εφόδια και τα όπλα για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να κόψει πρώτος για μία ακόμη φορά το νήμα.
Οι επισημάνσεις μου, που αγγίζουν και τεχνικό κομμάτι, δεν έχουν καμία σκοπιμότητα, αλλά είναι μόνο από την αγάπη και το πάθος που έχω για μια ομάδα που υπηρέτησα μια 15ετια.