Υπέροχοι τελικοί, μεγάλοι αγώνες

spano diama 3point
Δύο πολύ μεγάλες ομάδες, από τις κορυφαίες της Ευρώπης, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός πρόσφεραν ανεπανάληπτες αγωνιστικές στιγμές και συγκινήσεις με την εξέλιξη της σειράς των τελικών, αλλά και την έκβαση των αγώνων με τελικό νικητή και πρωταθλητή τον Ολυμπιακό.

Σε εκείνα τα σημεία που πρέπει να σταθούμε και να επιβραβεύσουμε είναι ότι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές και των δύο ομάδων ήταν οι Έλληνες παίκτες, κάτι που πολλές φορές επισημαίνουμε και τονίζουμε ότι αποδεχόμαστε και χειροκροτούμε εκείνες τις μεταγραφικές κινήσεις ξένων παικτών, όταν αυτοί μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός δύο πολύ μεγάλες ομάδες με πολλούς Ευρωπαϊκούς και εγχώριους τίτλους, κυριολεκτικά μάγεψαν και συνάρπασαν με το πάθος και την άγρια ομορφιά που είδαμε για την έκβαση της ανάδειξης του νικητή και στους τέσσερεις αγώνες της τελικής σειράς με νικητή και πρωταθλητή τελικά τον Ολυμπιακό με 3-1 νίκες. Στα θετικά αυτών των αναμετρήσεων θα εξάρω την γενικότερη πολύ καλή συμπεριφορά του κόσμου, στην συντριπτική του πλειοψηφία.

Στους πάγκους των δύο πολύ μεγάλων αυτών ομάδων είχαμε δύο πολύ καλούς Έλληνες προπονητές, τον Γιάννη Σφαιρόπουλο και τον Αργύρη Πεδουλάκη, ενώ  θα πρέπει να επισημάνω εδώ, ότι ο Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς …. έπρεπε να είχε φύγει πολύ πιο γρήγορά!

Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές αυτών των αναμετρήσεων -και όχι μόνο - ήταν αναμφισβήτητα οι πολύ μεγάλοι καλαθοσφαιριστές Διαμαντίδης και Σπανούλης, που είχαν για μία ακόμη φορά εκπληκτικές επιδόσεις σε όλους τους τομείς.

Το τελευταίο παιχνίδι του Δημήτρη  Διαμαντίδη αφήνει μία πίκρα, τόσο στον ίδιο, όσο και στους φίλους της ομάδας του, που ήθελαν να ανταμειφτεί με τον τίτλο του πρωταθλητή. Αλλά η ανεκτίμητη προσφορά του και το πόσο θα λείψει από το ελληνικό μπάσκετ, θα φανεί σε όλους μας από τη νέα χρονιά.

Επίσης και άλλοι μεγάλοι Έλληνες παίκτες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση αυτών των αγώνων, όπως και μία σειρά νέων και ταλαντούχων αθλητών που άφησαν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Σε αυτή τη σειρά των αγώνων με τις ανεπανάληπτες συγκινήσεις, ακόμα και στο τελευταίο εκατοστό του δευτερολέπτου για την ανάδειξη του νικητή, μας αφήνει μία ευχάριστη γεύση ότι το μπάσκετ είναι ένα φανταστικό άθλημα πού όταν παίζεται από μεγάλες προσωπικότητες, σπουδαίους αθλητές, το θέαμα είναι μοναδικό και ελκυστικό για τον καθένα.

Πιστεύω ότι ήταν η καλύτερη σειρά τελικών που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια και αυτοί οι αγώνες θα μείνουν ανεξίτηλοι στην μνήμη όλων μας. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός οφείλουν να συνεχίσουν αυτή την παρακαταθήκη που άφησαν με αυτούς τους αγώνες και να κατακτήσουν και πάλι την κορυφή της Ευρώπης.

Τα διαθέτουν όλα: Διοικήσεις με οικονομική ευρωστία, που έχουν την αγάπη και το πάθος για την ομάδα τους, σπουδαίο έμψυχο υλικό και εκατομμύρια κόσμο που τους στηρίζει και αγωνιά για την πορεία τους 
Η συνεχής πρόοδος του Ελληνικού μπάσκετ θα συνεχιστεί  μέσα από τον ανταγωνισμό και την πορεία και των άλλων μεγάλων ομάδων (ΑΕΚ, Άρη, ΠΑΟΚ), που έδειξαν ότι έχουν παρά πολύ καλές ομάδες  και μπορούν και αυτές να κατακτήσουν διακρίσεις και τίτλους εντός και εκτός συνόρων.