Οφείλει να ανακάμψει

καλαθης διαμαντιδης1

Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να υποτιμήσω την Ισπανική Λαμποράλ Κούτσα και να μην ομολογήσω ότι ήταν μία ομάδα με περίσσιο πάθος και καρδιά, πολύ διαβασμένη, με παίκτες παλικάρια και με επικεφαλής τον υπέροχο Γιάννη Μπουρούση. Δίκαια, όπως εξελίχτηκαν οι τρείς συναντήσεις, προκρίθηκε στο φαιναλ φόρ του Βερολίνο. 

Όμως θα πρέπει να επισημάνω ο τι ο Παναθηναϊκός ήταν πιο “πλούσιος” σε έμψυχο δυναμικό, με βάθος πάγκου, με μεγαλύτερο ταλέντο, αλλά δυστυχώς αυτό δεν…. έφτανε για να προκριθεί.

Όλοι είχαμε πιστέψει –μπορώ να πω με απόλυτη βεβαιότητα –ότι η σειρά των αγώνων θα οδηγείτο σε 5 αναμετρήσεις για την πρόκριση εκείνης της ομάδας στο F4 του Βερολίνου, αλλά δυστυχώς όλοι διαψευστήκαμε!

Οφείλω να επισημάνω ότι η Διοίκηση της ΚΑΕ του Παναθηναϊκού με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο έκανε τα πάντα για να βοηθήσει την ομάδα - στο μέτρο που της αναλογεί – και στην κρίσιμη χρονικά στιγμή έδωσε νέα πνοή στον Παναθηναϊκό αποκτώντας 3 νέους παίκτες (Ουίλιαμς, Χέινς και Χάντερ).

20.000 φίλοι του Παναθηναϊκού –για μία ακόμη φορά –κατέκλυσαν το ΟΑΚΑ και προσπάθησαν να βοηθήσουν την αγαπημένη τους ομάδα .

Οι περισσότεροι παίκτες προσπάθησαν με όλες τις δυνάμεις τους να ανταποκριθούν στις ανάγκες αυτών των αγώνων, με κορυφαίο βέβαια, όπως πάντα, τον μεγάλο Δημήτρη Διαμαντίδη. Καλό είναι βέβαια μερικοί να προβληματιστούν εάν η ανταποδοτικότητα τους η αγωνιστική, ήτανε ανάλογη με την προσφορά της ομάδας τους .

Λογικό είναι ότι σε τόσο υψηλού επιπέδου αγώνες ο προπονητής να βρίσκεται στον πυρήνα των παραπόνων και των ερωτημάτων, δηλαδή τι ήταν αυτό που έφταιξε και ο καλύτερος Παναθηναϊκός γνώρισε τρεις διαδοχικές ήττες - με τον τρόπο πού τις έκανε - από την Λαμποραλ Κούτσα. Μετά από αυτά τα αποτελέσματα η ΚΑΕ Παναθηναϊκός απέλυσε τον κόουτς Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς (την μεγάλη αυτή μορφή του Ευρωπαϊκού μπάσκετ)

Ο Παναθηναϊκός οφείλει γρήγορα να επανακάμψει και να προχωρήσει, αρχικά με τις εγχώριες διοργανώσεις και ακολούθως με τον σχεδιασμό της νέας ομάδας για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ μεγάλη ομάδα και οφείλει πάλι να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Ευρωπαϊκού μπάσκετ !