Εθνική μεν, δουλειά δε...

kosta

Ας ξεκινήσουμε απο το μηδέν !!!

Τα παιδιά θα πρέπει μετά από κάποια ηλικία και αφού εχουν καθιερωθεί στην ομάδα που αγωνίζονται, να αρχίζουν να βάζουν υψηλούς στόχους. Ο πρώτος και σημαντικότερος ειναι να γίνουν μέλη των Εθνικών ομάδων. Και εννοώ σε επίπεδο κορασίδων, νεανίδων, νέων γυναικών και στο τέλος γυναικών. Και αυτό γιατί μέσω της Εθνικής ομάδας θα αποκτήσουν πολλές εμπειρίες και αυτοπεποίθηση στο παιχνιδι τους !!!

Η Εθνικη εκτός απο τεράστια τιμή για κάθε αθλητή και αθλήτρια, ανοίγει και τον δρομο προς το εξωτερικό. Όμως βασική προϋπόθεση ειναι η επιτυχία σε ομαδικό επίπεδο και μέσω αυτού έρχεται και η ατομική διάκριση ... Τεράστιο προβλημα για το μέλλον του γυναικείου μπασκετ ειναι ο υποβιβασμός των Εθνικών ομάδων κορασίδων, νεανίδων. Πρέπει όλα τα νέα κορίτσια να καταλάβουν οτι το να παίζουν απλα σε κάποια Εθνικη δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Η ομάδα θα πρέπει να πρωταγωνιστεί στα πρωταθλήματα που λαμβάνει μέρος και να φέρνει επιτυχίες όπως έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει η Εθνική Εφήβων...

Δεν πρέπει να ξεχνάμε την 5η θέση που κατακτήσαμε στο πανευρωπαϊκό νεανίδων. Τα κορίτσια της δικής μου γενιάς το 1997. Σχεδόν ολες μας είχαμε λαμπρή πορεία σε Ελλάδα κ εξωτερικό! Άρα λοιπόν η νεα γενιά θα πρέπει να καταλάβει οτι θα χρειαστεί πολύ μεγάλη προσπάθεια κ επιμονή. Ο στόχος ειναι η καθιέρωση τους και η συμβολή τους στην άνοδο της Εθνικής ομάδας την οποία αντιπροσωπεύουν!

Με την εμπειρία μου θέλω να περάσω σε όλα τα νεα κορίτσια τη φιλοσοφία του πρωταθλητή. Η ζωή ενός αθλητή που φτάνει να αγωνιστεί σε μεγαλα πρωταθλήματα της Ευρώπης και ισως και της Αμερικής ειναι μοναδική. Γεμάτη έντονες, ανεπανάληπτες, εύκολες αλλά και δύσκολες στιγμές. Αναμφισβήτητα χτίζεις πολύ δυνατό χαρακτήρα και στη πορεία της ζωής σου αυτό θα σε βοηθησει να ανταπεξέλθεις σε μεγάλες δυσκολίες...

Ανεπιφύλακτα προτείνω σε όλα τα παιδια να πιστέψουν! Να κανουν το χόμπι τους επάγγελμα κ να ονειρευτούν το μέλλον τους όσο πιο ψηλά γινεται με ΣΕΒΑΣΜΟ Κ ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ. Να παλέψουν για να πετύχουν ώστε στη συνέχεια να απολαύσουν την καθε στιγμη! Κλείνοντας θέλω να πω πως το ταξίδι του πρωταθλητισμού ειναι μαγικό και όποια θυσία χρειαστεί να κανεις για να πετύχεις το στόχο σου, αξίζει 100%! Μόνο δουλειά και αφοσίωση χρειάζεται, Όπως επίσης δυνατό μυαλό, υπομονή κ επιμονή!

Τα λέμε σύντομα,

Αναστασία