Να παραμείνει ζωντανός ο ανταγωνισμός

pao oly gynaikes

H Αναστασία Κωστάκη κάνει ντεμπούτο στο BasketNews και γράφει για την ανάγκη να διατηρηθεί ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών μέχρι το τέλος.

«Γεια σας και χρόνια πολλά!

Από εδώ και στο εξής θα έχουμε την ευκαιρία να τα λέμε μέσα από την ιστοσελίδα BasketNews για όλα όσα αφορούν το γυναικείο -κι όχι μόνο- μπάσκετ.  Για αρχή θα ήθελα να αναφερθώ σε μια σωστή κίνηση της Ομοσπονδίας πριν από το ξεκίνημα της σεζόν.

Θεωρώ ότι ήταν πολύ καλή η απόφαση για την είσοδο και δεύτερης ξένης παίκτριας στο πρωτάθλημα αφού προσδίδει μεγαλύτερο ανταγωνισμό. Κάτι που έχουμε δει μέχρι σήμερα και μακάρι να συνεχιστεί και μετά τα Χριστούγεννα.

Αυτό είναι και το μεγάλο ζητούμενο όσον αφορά τη συνέχεια. Οι ομάδες να κρατήσουν τις ξένες παίκτριες και να παραμείνουν εξίσου ανταγωνιστικές μέχρι το τέλος. Έχουμε καλό πρωτάθλημα. Και θα ήταν όμορφο να συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς. Όλοι ξέρουμε ότι γίνονται περικοπές με γνώμονα το οικονομικό κομμάτι, αλλά θα ήταν κρίμα να χαθεί ο ανταγωνισμός που υπάρχει μέχρι και σήμερα.

Όσον αφορά τις ομάδες, παρότι έχω παίξει στον Παναθηναϊκό και είμαι και φίλαθλος της συγκεκριμένης ομάδας, ο Ολυμπιακός έχει ανεβάσει το επίπεδό του και δείχνει να έχει αρκετά γεμάτο ρόστερ. Άλλωστε τα κορίτσια παίζουν πολύ καιρό μαζί και γι' αυτόν τον λόγο έχουν και καλά αποτελέσματα. Σίγουρα έχει παίξει ρόλο και η φανέλα που φορούν φέτος. Τους δίνει μεγαλύτερη ψυχολογία και αυτοπεποίθηση.

Εξίσου δυνατός είναι και ο Παναθηναϊκός. Θα είναι οι δύο ομάδες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο και ευχή όλων είναι να δούμε ωραία παιχνίδια και να κερδίσει στο τέλος ο καλύτερος. Φυσικά θέλω να σταθώ και στην ομάδα μου, τον Πρωτέα Βούλας που χτίζει την ομάδα του μέλλοντος. Έχουμε πάρει την ελίτ των μικρών εθνικών ομάδων, δουλεύουμε παρέα και σε βάθος χρόνου θα έχουμε καλό αποτέλεσμα. 

Κλείνοντας θέλω να ευχηθώ καλή χρονιά σε όλο τον κόσμο με υγεία. Αυτό είναι το πιο σημαντικό αγαθό.

Να είστε καλά και θα τα πούμε πάλι σύντομα.

Αναστασία»