Θεσμός το σεμινάριο προπονητών του ACS


Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το 5ο Διεθνές Σεμινάριο μπάσκετ που διοργάνωσε το ACS Athens σε συνεργασία με τον Σ.Ε.Π.Κ. από τις 25 έως και τις 27 Απριλίου στις αθλητικές του εγκαταστάσεις.

Η απήχηση ήταν μεγάλη, καθώς περισσότεροι από 100 προπονητές καλαθοσφαίρισης έδωσαν το "παρών", όχι μόνο από την Αθήνα και την επαρχία, αλλά και από Ελβετία, Κατάρ, Κουβέιτ, Αίγυπτο, Κύπρο και τη Σενεγάλη.
 Εισηγητές του σεμιναρίου ήταν οι:
     Richard Barron (Προπονητής του Πανεπιστημίου του Maine) με θέμα «Maine's hybrid options 1/2 court offense» και «Quick hitting transition offense and build up drills».
     Θεόδωρος Ροδόπουλος (Προπονητής και αντιπρόεδρος στον Σ.Ε.Π.Κ.) παρουσίασε την «Full Court  Press Defense» και «Press Offense».
     Lisa Stone (Προπονήτρια του Πανεπιστημίου του St. Louis) έδωσε έμφαση στην "Man to Man Pack defense" και στο "επιθετικό transition", τα οποία παρουσίασε και ανέλυσε με ασκησιολόγιο.
     Sam Vincent (Πρώην παίκτης του NBA, έπαιξε και στην Ελλάδα με τον Άρη και την Ολύμπια Λάρισας και προπονητής πλέον) παρουσίασε την «Early offense» και την «Post defense».
Σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκε αναμνηστικό ντοσιέ με τις σημειώσεις του σεμιναρίου και βεβαίωση παρακολούθησης, ενώ την τελευταία ημέρα του σεμιναρίου έγιναν κληρώσεις με αναμνηστικά T-shirts από τους προπονητές των Πανεπιστημίων, κούπες και βιβλία καλαθοσφαίρισης.
Η Άννη Κωνσταντινίδου υπεύθυνη για τη διοργάνωση του σεμιναρίου δήλωσε ότι: «Η μεγάλη προσέλευση των προπονητών έδειξε τη δίψα τους για ενημέρωση σχετικά με τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στην προπονητική της καλαθοσφαίρισης και αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε και σε επόμενες διοργανώσεις με περισσότερο ενθουσιασμό».