Αποθέωση Γκάλη στο Περιστέρι (pics)

Επισκέφθηκε την Αθήνα ο «Θεός» του μπάσκετ και άνοιξαν οι ουρανοί.  Με πρωτόγνωρο, για την πρωτεύουσα,  χαλάζι θέλησαν να υποδεχτούν τον Νίκο Γκάλη

για να κάνουν ξεχωριστή και αξέχαστη στην παρουσία του στην εκδήλωση που έγινε στο γήπεδο του Περιστερίου.  Ο κορυφαίος Έλληνας μπασκετμπολίστας ανακηρύχτηκε  επίτιμο μέλος του συλλόγου του Ολυμπιονικών και γνώρισε την αποθέωση, από τον κόσμο που βρέθηκε στο «κλειστό».
Και μόνο η παρουσία του έδωσε λάμψη και έστεψε με επιτυχία στην πρωτοβουλία του συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και του συνδέσου παλαιμάχων μπασκετμπολιστών. Στα πλαίσια της ενημέρωσης του συλλόγου  «Ελπίδα» και της προσπάθειας να περάσει το μήνυμα του εθελοντισμού στη νέα τράπεζα μυελού των οστών, έγινε και ο αγώνας μεταξύ των διοργανωτών.
Οι παλαίμαχοι (Γεωργικόπουλος, Αντωνίου, Καλογερόπουλος, Κατσίνης, Μπακίρογλου, Στρατής, Κασουρίδης, Τζαλαλής, Αγιασωτέλης, Ψυχογιός, Ανδριόπουλος) με προπονητές τους Βύρωνα Κρίθαρη, Γιώργο Τρόντζο επικράτησαν των Ολυμπιονικών (Σιγάλας, Βασιλόπουλος, Τσαρτσαρής, Γιαννόπουλος, Παπανικολάου, Γαβριηλίδης, Κουτσιούμπας, Πάτρας, Δεληγιάννης, Καββαδία) με 53-51. Προπονητής των Ολυμπιονικών ήταν ο Αργύρης Πεδουλάκης, που επέστρεψε για λίγο στα παλιά του λημέρια. Παλαίμαχοι ήταν και οι διαιτητές που «σφύριξαν» (Δουβής, Παπαδημητρίου, Μουζάκης, Σιδέρης).