Σκουρτόπουλος: «Στόχος μας τα πλέι οφ»

Μετά το τέλος του Ευρωμπάσκετ όλοι όσοι βρέθηκαν στη Λιλ αρχίζουν και επιστρέφουν στις βάσεις τους. Όπως ακριβώς και ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, ο οποίος ήταν από τους άμεσους συνεργάτες του Φώτη Κατσικάρη στην Εθνική ομάδα και πλέον ανέλαβε εκ νέου την τεχνική ηγεσία του Ρέθυμνου Cretan Kings.

«Καταρχάς είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα στην ομάδα μου. Για μένα είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο και ανυπομονούσα να δουλέψω με τα παιδιά και να προχωρήσουμε όλοι μαζί για μία καλή χρονιά. Έχει γίνει πολύ καλή δουλειά. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στους συνεργάτες μου αλλά και στους γυμναστές, Χρήστο Μαραυγάκη και Νίκο Παπαβασιλείου. Είχα συνεχή επικοινωνία και ξέρω ότι όλα πήγαν όπως πρέπει. Η ομάδα είναι σε πολύ καλό ρυθμό» δήλωσε ο τεχνικός των Κρητικών και συνέχισε:

«Αυτό που θέλουμε είναι να είμαστε όλοι διαθέσιμοι και να τελειώσουν κάποια μικροπροβλήματα υγείας και να είναι όλα τα παιδιά εδώ, ώστε να μπορούμε πλέον να συγκεντρωθούμε και να βάλουμε τις τελευταίες πινελιές. Κάποιες λεπτομέρειες όσον αφορά στην επίθεση και στην άμυνα για να μπορέσουμε να είμαστε έτοιμοι στην έναρξη του πρωταθλήματος αλλά και στο πολύ σημαντικό παιχνίδι Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη».

Παράλληλα, τόνισε την σπουδαιότητα των φιλικών παιχνιδιών, λέγοντας: «Κάθε φιλικό για μας είναι πολύτιμο γιατί δεν υπάρχει η δυνατότητα να έχουμε μεγάλη επιλογή αγώνων. Για αυτό στο 5ο Διεθνές τουρνουά «Πέτρος Οικονομάκης» θα πρέπει να λειτουργήσουμε πάρα πολύ καλά. Θα παίξουμε κόντρα σε δύο πολύ δυνατές ομάδες. Η ΑΕΚ, η οποία έχει αλλάξει επίπεδο και η Φρανκφούρτη. Θα προσπαθήσουμε μέσα από την δουλειά που έχει γίνει και κάποια καινούρια πράγματα που θα βάλουμε στις ενδιάμεσες μέρες να πάρουμε την καλύτερη δυνατή εικόνα. Θεωρώ ότι θα ανταποκριθούμε πολύ καλά. Στην συνέχεια έχουμε άλλα δύο φιλικά στην Αθήνα που ελπίζουμε να γίνουν και να μην ακυρωθούν λόγω Κυπέλλου. Εκεί θα κάνουμε το τελικό τεστ για να μπορέσουμε να μπούμε στην εβδομάδα των αγώνων με τον καλύτερο τρόπο. Θεωρώ ότι θα είμαστε έτοιμοι στην πρεμιέρα».

Τέλος, επεσήμανε πως πρωταρχικός στόχος είναι η είσοδος στα πλέι οφ. «Για την ομάδα φέτος, όπως και κάθε χρόνο, πρωταρχικός στόχος είναι η είσοδος στα πλέι οφ. Όταν λέω για είσοδο στα πλέι οφ δεν εννοώ στην 8η ή την 5η θέση συγκεκριμένα. Αυτό είναι μία γενική εικόνα. Κάνοντας μία πορεία πλέι οφ θα δούμε που θα καταλήξουμε. Μπορεί να είναι η 8η μπορεί να είναι και πολύ παραπάνω. Εμείς θέλουμε να δουλεύουμε χωρίς προβλήματα και από κει και πέρα θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε τα περσινά κεκτημένα».