Dr. J και Μάτζικ στο Ρέθυμνο!

agor parousiasi

Το Ρέθυμνο παρουσιάστηκε επισήμως στους φίλους του και ο Κωστής Ζομπανάκης τόνισε πως η αθλητική και κοινωνική δράση των Τζούλιους Έρβινγκ και Μάτζικ Τζόνσον αποτελούν έμπνευση για τον ίδιο!

 

H επίσημη παρουσίαση του Ρεθύμνου ενθουσίασε τον κόσμο, ο οποίος κατέκλυσε τον χώρο του δημοτικού κήπου. Οι Ρεθυμνιώτες για ακόμη μία φορά απέδειξαν την αγάπη του για την ομάδα και το μπάσκετ, συμμετέχοντας έμπρακτα στην μεγάλη αυτή γιορτή με σύνθημα «Το μπάσκετ μας Ενώνει».

Το νέο Ρέθυμνο παρουσιάστηκε στους φίλους του με φαντασμαγορικό τρόπο, ενόψει της έναρξης της νέας αγωνιστικής περιόδου, παρουσία των τοπικών αρχών και φορέων του Ρεθύμνου, αλλά και των χορηγών της ομάδας. Παρόντες ο βουλευτής Ρεθύμνου Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργης Μαρινάκης, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιου, αλλά και εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και δημοτικοί και περιφεριακοί σύμβουλοι, ενώ το παρόν έδωσε και αντιπροσωπεία από το Δήμο Καστενάζο.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Βασίλης Σκουντής με το βίντεογουολ να παρουσιάζει στιγμές της ομάδας από το παρελθόν της, τα βήματα του οποίου φυσικά θέλει να ακολουθήσει και στο μέλλον. Εντυπωσιακή ήταν η τεράστια φανέλα της ομάδας που υψώθηκε πάνω από το πόντιουμ της παρουσίασης.

Τον λόγο πήραν και μίλησαν για τη νέα χρονιά του Ρέθυμνο Aegean, ο πρόεδρος του συλλόγου Νίκος Σαραντινός, ο μεγαλομέτοχος Κωστής Ζομπανάκης, πριν από την παρουσίαση των χορηγών, της φανέλας, των αθλητών και του τεχνικού επιτελείου. Ο πρόεδρος της ομάδας Νίκος Σαραντινός έκανε μια σύντομη αναδρομή στην πορεία και τα πεπραγμένα του συλλόγου, όλα αυτά τα χρόνια, με τους Ρεθυμνιώτες να αποτελούν ένα σημαντικό μέρος του οράματος για την ομάδα.

Ο δε μεγαλομέτοχος Κωστής Ζομπανάκης, απευθύνθηκε στον κόσμο με «μπασκετικό λόγο», στεκόμενος δεν δύο αθλητές-ανθρώπους του παγκόσμιου μπάσκετ, που αποτέλεσαν το ερέθισμα του για να αγαπήσει τόσο πολύ το άθλημα. Στην σύντομη ομιλία του στάθηκε στον Τζούλιους Έρβινγκ, τον αθλητή-προάγγελο του Μάικλ Τζόρνταν, που μεσουράνησε τη δεκαετία του ’70, αλλά και στον «τεράστιο» Μάτζικ Τζόνσον. Ο λόγος της αναφοράς στα δύο αυτά πρόσωπα δεν ήταν μόνο αθλητικός, αλλά και κοινωνικός, μιας και η προσφορά τους ήταν πολύ μεγάλη, στιγματίζοντας και την πορεία του Κωστή Ζομπανάκη στον χώρο. Ο Τζούλιους Έρβιν έχασε τον πολυαγαπημένο του αδερφό από την σπάνια τότε ασθένεια «λύκος» και υποσχέθηκε να συμβάλει στην καταπολέμηση της. Με μέρος των χρημάτων που αποκόμισε από το μπάσκετ, συνέβαλλε τα μέγιστα για την καταπολέμηση του «λύκου». Ο δε Μάτζικ Τζόνσον, που προερχόταν από πολύ φτωχή οικογένεια, κέρδισε την μάχη με το «Aids» και από εκεί και πέρα προσέφερε μεγάλο φιλανθρωπικό έργο σε δύσκολες περιοχές της Αμερικής.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Γρηγόρης Κατσογιάννης,  Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας της Forthnet, καθώς από φέτος μέσα από τα κανάλια Novasports θα προβάλλονται οι αγώνες του πρωταθλήματος Basketleague ΟΠΑΠ. Ευχαριστώντας την ΚΑΕ Ρέθυμνο Aegean για την πρόσκληση, ανέλυσε την στρατηγική των καναλιών Novasports να προσφέρουν στον Έλληνα φίλαθλο αυτό που τον ενδιαφέρει περισσότερο, το οποίο δεν είναι άλλο από το «όλα για την ομάδα του»! Μέσα από τα κανάλια Novasports θα μπορεί να δει την αγαπημένη του ομάδα, σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ σε Ελλάδα και Ευρώπη, ενώ παράλληλα με την επένδυση σε ελληνικού ενδιαφέροντος περιεχόμενο ενισχύεται και η Ελληνική οικονομία συντηρώντας χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Ακολούθησε η παρουσίαση της φανέλας από τον Γενικό Γραμματέα του ΕΣΑΚΕ Γιώργος Μαμαλάκη και τον εκπρόσωπο της Ελληνικής εταιρείας ένδυσης «Nickan» Νίκο Ανδριόπουλο, που θα ντύνει το Ρέθυμνο τη νέα σεζόν. Τις ομιλίες έκλεισε ο προσκεκλημένος της ΚΑΕ Ρέθυμνο Aegean πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Φουντουλάκης.

Από πλευράς χορηγών, ακόμη εκπροσωπήθηκαν η Aegean Airlines από τον Διευθυντή πωλήσεων Κρήτης και Νήσων Πάρι Επιτροπάκη και την υπεύθυνη κρατήσεων Κρήτης Ντέπη Ρεπανάκη. Το παρόν έδωσαν ακόμη ο πρόεδρος της Creta Farms Μάνος Δομαζάκης, ο Sports Affairs Manager της Forthnet Nova Αλέξης Καναβός, ο υπεύθυνος προμηθειών των Super Market ΙΝΚΑ Ανδρέας Χιωτάκης, ο Υπεύθυνος Εξυπηρέτησης πελατών της Cyta Ελλάδος για την Κρήτη Χαράλαμπος Κορακόπουλος και οι Γιάννης Γενεράλης, Μιχάλης Μενιουδάκης από την Gerakari Lamasat. Επίσης το τοπικό καταστημα FORTHNET εκπροσωπήθηκε από τον Κο Κοκκολάκη Μιχάλη.

Η βραδιά έκλεισε με παραδοσιακό τρόπο, με το συγκρότημα του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης να δίνει σε μία ακόμη εκδήλωση το δικό της στίγμα στην παρουσίαση του Ρεθύμνου.

Το "παρών" φυσικά έδωσαν οι 14 παίκτες που αποτελούν το ρόστερ του Ρεθύμνου τη φετινή χρονιά. Όλοι οι παίκτες παρέλαβαν τις φανέλες τους από το μοντέλο Μαρία Τσαγκαράκη και εν συνεχεία παρουσιάστηκε και το τεχνικό επιτελείο της ομάδας.

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ «ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ»

Βέβαια η γιορτή της ΚΑΕ Ρέθυμνο ξεκίνησε νωρίτερα, αφού από τις 17.00 το απόγευμα τον Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου κατέκλυσαν εκατοντάδες παιδιά που συμμετείχαν σε παιχνίδια και διαγωνισμούς, που διοργάνωσε η Ρεθυμνιώτικη ΚΑΕ. Παράλληλα είχαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν τόσο με την μασκότ της ομάδας, τον ΑΓΟΡίνο, όσο και με τους «Mr.Green» και «Θρυλέων», τις μασκότ του Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού.

Άπαντες ανανέωσαν τα ραντεβού τους, στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» τόσο στο διεθνές τουρνουά «Πέτρος Οικονομάκης» (θα διεξαχθεί 4-6 Οκτωβρίου), όσο και στα επίσημα εντός έδρας παιχνίδια σε Κύπελλο (Τρίτη 8/10 με Παναθηναϊκό) και Α1 (πρεμιέρα 13/10 με Ίκαρο Χαλκίδας).