Γιαπλές: «Με πιεστική άμυνα για τη νίκη»

Το Ρέθυμνο υποδέχεται αύριο το μεσημέρι (15:45) τον Ίκαρο Καλλιθέας, ευελπιστώντας να του… κόψει την φόρα και να φτάσει στην 9η εντός έδρας νίκη του.

Ο τεχνικός της κρητικής ομάδας, Θανάσης Γιαπλές, τόνισε για το αυριανό ματς: «Παίζουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και δύσκολα παιχνίδια εννοούμε αυτά που πρέπει να κερδίζουμε. Αγωνιζόμαστε με μια ομάδα που έχει πέντε συνεχόμενες νίκες με τον νέο προπονητή και είναι πολύ φορμαρισμένη, άρα χρειάζεται πολύ προσοχή. Η προετοιμασία μας δεν ήταν και η καταλληλότερη λόγω του παιχνιδιού που είχαμε την Δευτέρα αλλά και της επίσκεψης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την Τρίτη. Πιστεύω ότι θα παρουσιαστούμε έτοιμοι να προσφέρουμε θέαμα και φυσικά να κερδίσουμε το παιχνίδι. Ο προσανατολισμός μας θα είναι και πάλι πιεστική άμυνα για να πετύχουμε εύκολα καλάθια, αυτό δηλαδή που κάνουμε πάντα στην έδρα μας. Ελπίζω με την βοήθεια του κόσμου μας να πετύχουμε ακόμα μια νίκη μέσα στο «σπίτι» μας».

Ο Γκέιμπ Προύιτ δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος για το πρώτο μου παιχνίδι με το Ρέθυμνο. Ακόμα περισσότερο που θα είναι μπροστά στους φιλάθλους μας. Ο Ίκαρος είναι μια επικίνδυνη ομάδα με καλούς παίκτες και προπονητές και θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Εμείς θέλουμε να επιβάλουμε τον ρυθμό μας και να πάρουμε ακόμα μια νίκη τερματίζοντας όσο πιο ψηλά μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου. Νομίζω ότι από την μεριά μας έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά για αυτό το ματς».