Ύψιστη τιμή

Μια σπάνια τιμή για οποιαδήποτε ομάδα επαγγελματικού αθλήματος στην Ελλάδα επεφύλαξε ο Προέδρος της Δημοκρατίας στο Ρέθυμνο, καλώντας τον την Τρίτη στο Προεδρικό Μέγαρο για να τον συγχαρεί για το πλούσιο φιλανθρωπικό έργο του.

Σύσσωμη η ομάδα του Ρεθύμνου με επικεφαλής τον μεγαλομέτοχο κ. Ζομπανάκη επισκέφθηκε το Προεδρικό Μέγαρο κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, ο οποίος είχε ενημερωθεί για το φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί, παράλληλα με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της, η ΚΑΕ Ρέθυμνο στην πόλη και το νομό και θέλησε να δει τους ανθρώπους από κοντά και να τους συγχαρεί.

Με πρωτοβουλία του Κωστή Ζομπανάκη η ΚΑΕ έχει αναπτύξει την τελευταία πενταετία πλούσια δραστηριότητα σε όλο το νομό Ρεθύμνου, που συμπυκνώνεται κυρίως σε δύο δράσεις: στο "Σουτ από την περιφέρεια", που στόχο έχει την προβολή του μπάσκετ με επισκέψεις και δώρα σε σχολεία, και στο "Ρέθυμνο ασίστ", που στοχεύει στην κοινωνική προσφορά και αλληλλεγγύη μέσω διοργάνωσης συσσιτίων για τους απόρους και άλλες ευπαθείς ομάδες, προσφοράς εξοπλισμού στα σχολεία κ.α.

Παρούσα ήταν, εκτός από την ομάδα του Ρεθύμνου, και αντιπροσωπεία μαθητών και δασκάλων του πρότυπου δημοτικού σχολείου Φουρφουρά από τον Δήμο Αμαρίου Ρεθύμνου. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε το έργο όλων αυτών των ανθρώπων και τους ζήτησε να συνεχίσουν την προσφορά τους στην κοινωνία σε αυτούς τους τόσο δύσκολους καιρούς. Από την πλευρά της η ομάδα του Ρεθύμνου έδωσε στον Πρόεδρο αναμνηστικά δώρα, ενώ ο Άκης Καλλινικίδης ως αρχηγός τού πρόσφερε τη φανέλα της ομάδας με το νο 1 στην πλάτη και το όνομα του κ. Παπούλια υπογεγραμμένη από όλους τους παίκτες.