Από τους Σέλτικς στο Ρέθυμνο!

Έναν πρωταθλητή του ΝΒΑ φέρνει το Ρέθυμνο! Ο λόγος για τον Γκάμπριελ "Γκέιμπ" Προύιτ (27, 1,93), ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Κόλιμον και φορά στο χέρι του το δαχτυλίδι του πρωταθλητή, που πήρε στο ΝΒΑ το 2008 με τους Σέλτικς της Βοστόνης.

Στον ΑΓΟΡ αποφάσισαν να αντικαταστήσουν τον Κόλιμον επειδή εδώ και καιρό έβλεπαν πως δεν μπορούσε να βοηθήσει, κυρίως λόγω της απειρίας του, όσο θα έπρεπε στην περιφέρεια τους Τσόχλα και Χορν. Και μαθαίνοντας πως ο Προύιτ είναι διαθέσιμος, αποφάσισαν να του δώσουν την ευκαιρία στοχεύοντας και μακροπρόθεσμα. Ελπίζουν δηλαδή όχι μόνο να τους βοηθήσει φέτος να φτάσουν όσο πιο ψηλά γίνεται στα πλέι οφ (στην τετράδα δηλαδή), αλλά και να αποδείξει ότι αξίζει μια θέση στο ρόστερ τους και για την επόμενη σεζόν.

Άλλωστε ο Γκέιμπ Προύιτ υπήρξε κάποτε παίκτης επιπέδου ΝΒΑ. Στο κολέγιο USC ήταν ο ηγέτης και ένας από τους καλύτερους σουτέρ και σκόρερ (12,3π.μ.ό)  στην τελευταία χρονιά του (2007), οδηγώντας την ομάδα μέχρι τη φάση των "16" (Sweet Sixteen) του τελικού τουρνουά΄, αποκλείοντας στη φάση των "32" το Τέξας του Κέβιν Ντουράντ!

Αυτά τα κατορθώματά του οδήγησαν τους Μπόστον Σέλτικς στην απόφαση να τον επιλέξουν στο νο 32 του ντραφτ του 2007 και να του εμπιστευτούν μια θέση στο ρόστερ τους για την επόμενη σεζόν. Ο Προύιτ δεν αγωνίστηκε πολύ εκείνη τη χρονιά στους Σέλτικς, όμως στο τέλος της είχε την ευτυχία να πανηγυρίσει μαζί με τους Πολ Πιρς, Κέβιν Γκαρνέτ, Ρέι Άλεν, Ρατζόν Ρόντο και σία τον τίτλο του πρωταθλητή στο ΝΒΑ.

Έμεινε και την επόμενη χρονιά στο ΝΒΑ παίζοντας λίγο περισσότερο, αλλά και πάλι χωρίς να μπορέσει να παρουσιάσει ουσιαστική βελτίωση, και από εκεί και πέρα η καριέρα του πήρε την κατιούσα. Απο το 2009 και μετά βολόδερνε στο NBDL, με εξαίρεση ένα μέρος της σεζόν 2010-11, οπότε πέρασε για λίγο από το Ισραήλ και την Ασκελόν. Από το NBDL και τους Μέιν Ρεντ Κλος τον παίρνει το Ρέθυμνο, με την ελπίδα ότι θα δώσει νέα πνοή στην καριέρα του και θα επωφεληθεί από αυτό.

Ο Προύιτ αναμένεται στην Ελλάδα την Τετάρτη και αφού περάσει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, θα κάνει το ντεμπούτο του στον αγώνα της Δευτέρας με τον Ολυμπιακό.