"Δεν έχω απωθημένα"

Ο Νέστορας Κόμματος περνάει μια χαρά στο Ρέθυμνο, δεν κρύβει πως θα του άρεσε να ριζώσει εκεί και αρνείται πεισματικά ότι ο Παναθηναϊκός είναι το απωθημένο του. Ίσα ίσα που νιώθει την ανάγκη να τον ευχαριστήσει κιόλας. Όλα αυτά σε μια συνέντευξη... ανοικτής καρδιάς με το Basketnews.

Διανύει περίοδο δεύτερης νεότητας. Στα 36 του εξακολουθεί να σκοράρει και να πρωταγωνιστεί, φορώντας φέτος τη φανέλα μιας από τις καλύτερες ομάδες του φετινού πρωταθλήματος, του Ρεθύμνου. Αφορμή για την επικοινωνία μας με τον Νέστορα Κόμματο ήταν η εξαιρετική εμφάνισή του στον αγώνα με τον Ηλυσιακό, όπου σκόραρε 26 πόντους σε 26 λεπτά. Και από εκεί ξεκίνησε η κουβέντα...

- Το παιχνίδι με τον Ηλυσιακό ήταν το καλύτερο που έχεις κάνει φέτος;

"Αν το δεις από την πλευρά σκοραρίσματος, ναι. Όμως για μένα άλλα παιχνίδια είναι καλύτερα".

- Όπως;

"Αυτό με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, ας πούμε. Εκεί έβαλα μόνο 5 πόντους, αλλά νομίζω ότι έκανα περισσότερα πράγματα για να βοηθήσω την ομάδα μου. Αυτό με ενδιαφέρει περισσότερο. Κοίταξε, δεν έχω πρόβλημα να βάζω 20 και 30 πόντους σε κάθε παιχνίδι. Για μένα είναι πολύ εύκολο αυτό. Όμως το παν είναι να βγαίνει ωφελημένη η ομάδα. Κι αυτό έχω πάνω απ' όλα στο μυαλό μου εδώ και πολλά χρόνια. Να βοηθώ την ομάδα".

- Στο Ρέθυμνο πώς είναι τα πράγματα;

"Μια χαρά. Το κλίμα είναι οικογενειακό, ο προπονητής είναι πολλά χρόνια στην ομάδα και ο τρόπος δουλειάς είναι συγκεκριμένος".

- Αισθάνεσαι τυχερός που εν μέσω κρίσης βρήκες μια τόσο καλή δουλειά;

"Ευχαριστημένος νιώθω σίγουρα. Τυχερός δεν ξέρω. Πάντοτε, αυτό που με ενδιέφερε περισσότερο απ' όλα ήταν να πηγαίνω σε ομάδες με καλό κλίμα. Που να μοιάζουν με οικογένειες. Και τα κατάφερνα πάντα, αν εξαιρέσεις μια χρονιά στη Φορτιτούντο Μπολόνια, όπου τα πράγματα δεν ήταν όπως τα περίμενα".

- Το Ρέθυμνο είναι τώρα στην πέμπτη θέση. Λίγο μακριά από την τέταρτη, ακόμα πιο μακριά από την έκτη. Ποιος είναι ο στόχος από εδώ και πέρα;

"Όσο μακριά είναι κάτι, άλλο τόσο κοντά βρίσκεται. Επομένως συνεχίζουμε. Κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, πάμε για να κερδίζουμε παντού και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο".

- Και τι θα ήθελες να βρεις μέσα όταν στο τέλος ανοίξεις το συρτάρι του ταμείου;

"Να είναι όσο πιο γεμάτο γίνεται. Κοίταξε, σε ένα πρωτάθλημα όπου υπάρχουν δύο ομάδες, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, που ξεχωρίζουν αρκετά από τις υπόλοιπες, οι στόχοι που μπορείς να βάλεις δεν είναι πολλοί. Γι' αυτό σου λέω. Πάμε να κερδίσουμε το επόμενο παιχνίδι. Στο κάτω κάτω μπάσκετ είναι αυτό, πού ξέρεις τι γίνεται; Κι ο Παναθηναϊκός έχασε από τον Ίκαρο κι ο Ολυμπιακός από τον ΠΑΟΚ... Προχωράμε και βλέπουμε".

- Μια που ανέφερες τον Παναθηναϊκό, σου έχει μείνει καθόλου πίκρα που κάθε καλοκαίρι τα τελευταία χρόνια κάνεις προπονήσεις μαζί του, αλλά δεν πήρες ποτέ μια θέση στο ρόστερ του;

"Καμία σχέση. Ίσα ίσα που ευχαριστώ τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, επειδή όλα αυτά τα χρόνια μου έδωσαν τη δυνατότητα να κάνω προπόνηση στο πιο υψηλό επίπεδο και μπόρεσα έτσι να τεστάρω τον εαυτό μου. Βλέποντας ότι τα πάω καλά αντιμετωπίζοντας, έστω και στην προπόνηση, παίκτες όπως ο Διαμαντίδης ή ο Σάρας και ο Μπατίστ μέχρι πέρυσι, τότε ξέρω ότι είμαι σε θέση να συνεχίζω. Αν είμαι ανταγωνιστικός στην προπόνηση του Παναθηναικού, τότε μπορώ να παίξω οπουδήποτε. Δεν έχω τέτοια απωθημένα, φίλε μου. Άλλωστε και στην Ευρωλίγκα έχω παίξει και την κούπα έχω σηκώσει με τη Μακάμπι..."

- Και με τέτοιο παρελθόν τι άλλο μπορείς να ζητήσεις από το μέλλον της καριέρας σου;

"Να με έχει γερό ο Θεούλης και να συνεχίσω να κάνω αυτό που αγαπάω. Κι όταν πάψω κάποια στιγμή να είμαι ανταγωνιστικός, θα το καταλάβω και θα κάνω μόνος μου στην άκρη για να περάσει ο επόμενος. Αλλά δεν πιέζω τίποτα. Θα έρθουν από μόνα τους αυτά. Για την ώρα πάντως, δόξα τω Θεώ, νιώθω πολύ καλά. Είμαι εντάξει, δεν είχα σοβαρούς τραυματισμούς ως τώρα και συνεχίζω".

- Στο Ρέθυμνο θα ήθελες να ριζώσεις;

"Γιατί όχι; Ωραία είναι εδώ. Υπάρχει καλό κλίμα κι όπως σου είπα, αυτό είναι που μου αρέσει περισσότερο. Και στο Μαρούσι όταν ήμουν, αυτό έβαζα πάνω απ' όλα. Είχα τότε προτάσεις να φύγω, αλλά τότε οι άνθρωποι μου είχαν φερθεί άψογα και δεν ήθελα να τους "πουλήσω". Μπορεί αυτό να μην ήταν καλό για μένα, επειδή έπεσε η ομάδα και χρεώθηκα κι εγώ τον υποβιβασμό, αλλά έτσι είμαι εγώ. Όταν μου φέρονται καλά, θέλω να ανταποδίδω".