Πόουπ: «Να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ να κατακτήσει έναν τίτλο»

pope111

Ο Μαλίκ Πόουπ προετοιμάζεται για την πρώτη επαγγελματική εμπειρία του και δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για τη συμφωνία του με τον ΠΑΟΚ.

Ο Αμερικανός φόργουορντ παραχώρησε συνέντευξη στο www.paokbc.gr και δεν έκρυψε τον στόχο της κατάκτησης ενός τίτλου. «Ο μόνος μου στόχος είναι να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ να πάρει έναν τίτλο…», είπε και συμπλήρωσε: «Θα είναι η πρώτη μου επαγγελματική σεζόν. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος με την επιλογή μου και περιμένω με ανυπομονησία να γνωρίσω από κοντά τους προπονητές μου και τους συμπαίκτες μου και να στρωθούμε στη δουλειά!».

Ο 22χρονος απόφοιτος του San Diego αναφέρθηκε και στην επικοινωνία που είχε με τον Ηλία Παπαθεοδώρου. «Έχω μιλήσει με τον προπονητή. Η πρώτη μας επαφή ήταν πολύ ευχάριστη. Κατάλαβα ότι και οι δύο είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το γεγονός ότι θα δουλέψουμε μαζί και ανυπομονώ να έρθω στη Θεσσαλονίκη για να συμβεί αυτό», απάντησε. Σχετικά με την Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ, είπε: «Ξέρω ότι η Basket League είναι ένα σκληρό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και σίγουρα αυτός είναι ένας από τους λόγους που είμαι εδώ. Θέλω να κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να κάνω τον ΠΑΟΚ ακόμα καλύτερη ομάδα».

Το καλοκαίρι ο Πόουπ αγωνίστηκε στο summer league με τους Λέικερς, επί της ουσίας όμως η πρώτη επαγγελματική σχέση του θα είναι αυτή με τον ΠΑΟΚ. «Γνωρίζω πολύ καλά ότι το να παίζεις επαγγελματικό μπάσκετ δεν είναι εύκολο. Παρ’ όλα αυτά πιστεύω ότι θα μπορέσω να ανταπεξέλθω και να βοηθήσω την ομάδα μου με όλες μου τις δυνάμεις».

 Περιγράφοντας τον εαυτό του σημείωσε ότι… «Είμαι ένας μακρύς και αθλητικός παίκτης που συνεισφέρει και στις δύο μεριές του παρκέ. Λατρεύω να βγαίνω στον αιφνιδιασμό, μπορώ να σουτάρω από την περιφέρεια και έχω καλό χειρισμό της μπάλας».