Λίνος: «Το καλύτερο περιβάλλον για μένα»

Και με τη βούλα παίκτης του ΠΑΟΚ είναι από σήμερα (01/02) ο Λίνος Χρυσικόπουλος. Ο «Δικέφαλος» ανακοίνωσε κι επίσημα την απόκτηση του 20χρονου παίκτη που επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα, μετά τη θητεία του για ενάμιση χρόνο στην ιταλική Μπιέλα.

Ο Χρυσικόπουλος υπέγραψε συμβόλαιο δυόμιση χρόνων και η προσθήκη του ενισχύει κι άλλο την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ: «Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την συμφωνία με τον καλαθοσφαιριστή Λίνο Χρυσικόπουλο, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Ελληνικού μπάσκετ. Ο Λίνος Χρυσικόπουλος που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στο Ιταλικό πρωτάθλημα με την ομάδα της Angelico Biella, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ για τα επόμενα δυόμισι χρόνια. Ο Λίνος Χρυσικόπουλος γεννήθηκε την 1η Δεκεμβρίου 1992 στην Κέρκυρα, έχει ύψος 2μ.06 και ξεκίνησε την καριέρα του από τον Φαίακα Κέρκυρας και το 2008 πήρε μεταγραφή για τον Άρη, στον οποίο έμεινε τρία χρόνια. Το καλοκαίρι του 2011 μετακινήθηκε στην Ιταλία και για δύο σεζόν ανήκε στο δυναμικό της Angelico Biella. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες ο νεαρός καλαθοσφαιριστής, είχε ξεκινήσει προπονήσεις με τον ΠΑΟΚ και από σήμερα ενσωματώνεται και επίσημα στο πρόγραμμα της ομάδας. Ο Λίνος Χρυσικόπουλος είναι διεθνής με όλες τις «μικρές» Εθνικές ομάδες. Έχει 31 συμμετοχές στην Εθνική παίδων και 26 στην Εθνική εφήβων, ενώ έχει αγωνιστεί στο Ευρωμπάσκετ παίδων του 2008, στο Ευρωμπάσκετ εφήβων του 2009 και 2010 και στο Ευρωμπάσκευτ νέων ανδρών του 2011, ενώ το 2009 είχε αγωνιστεί και στο πανευρωπαϊκό All Star Game νέων που έγινε στην Πολωνία».

 Λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας του με τον ΠΑΟΚ, ο Λίνος Χρυσικόπουλος σχολιάζοντας τη νέα σελίδα που ανοίγει για την καριέρα του μίλησε στο paokbc.gr και αναφέρθηκε και στις πρώτες του εντυπώσεις από την ομάδα, με την οποία προπονείται εδώ και μερικές ημέρες.

«Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ είναι η καλύτερη επιλογή για μένα. Υπάρχει ένα εξαιρετικό περιβάλλον, ένας σπουδαίος προπονητής με καταπληκτικό staff, άνθρωποι που ξέρουν μπάσκετ κι αυτό το κατάλαβα από την πρώτη στιγμή και εξαιρετικοί παίκτες στην ομάδα, τους περισσότερους από τους οποίους τους γνωρίζω, ενώ με ορισμένους από αυτούς ήμασταν και συμπαίκτες. Για αυτό και πιστεύω ότι το καταλληλότερο περιβάλλον για μένα είναι εδώ, στον ΠΑΟΚ», είπε αρχικά ο Λίνος Χρυσικόπουλος και αναφέρθηκε στις πρώτες του προπονήσεις με την ομάδα του ΠΑΟΚ:

 «Είναι αλήθεια ότι στον ΠΑΟΚ η προπόνηση είναι σκληρή, ο κόουτς δουλεύει πολύ, αλλά αυτό είναι ότι καλύτερο για έναν 20άχρονο που θέλει να γίνει ακόμη καλύτερος και να πετύχει κι αυτό ακριβώς ισχύει και για μένα».

 Σχολιάζοντας τις του εντυπώσεις από την ομάδα του ΠΑΟΚ, ο Λίνος Χρυσικόπουλος τόνισε: «Είδα το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ήταν μία πολύ σημαντική νίκη για την ομάδα και το πολύ καλό κλίμα που υπάρχει νομίζω ότι έγινε ακόμη καλύτερο. Και εύχομαι να συνεχίσουμε έτσι. Νομίζω ότι όλη η ομάδα με υποδέχθηκε με τον καλύτερο τρόπο και τα παιδιά που ήξερα και είχαμε παίξει μαζί σε άλλες ομάδες και οι υπόλοιποι και χαίρομαι που είμαι μαζί. Θέλω να δουλέψω πολύ και να καθιερωθώ στον ΠΑΟΚ».