Στα χέρια του Κοντομηνά

Με κεντρικό πρόσωπο τον Δημήτρη Κοντομηνά , πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα η παρουσίαση της νέας ομάδας του ΠΑΟΚ. Στην εκδήλωση παρέστη σύσσωμη η ομάδα. Το παρών έδωσαν ακόμη δεκάδες μέλη της οικογένειας του ΠΑΟΚ, πρώην παίκτες παλιοί πρόεδροι κ.α..

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς πήρε από τα χέρια του Μπάνε Πρέλεβιτς ως δώρο μια φανέλα του ΠΑΟΚ, στην οποία αναγραφόταν το όνομα του με το νούμερο 1 και δεν έκρυψε την χαρά του που παραβρέθηκε σ' αυτή την εκδήλωση.  «Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ιδέα, μια  ιστορία μια ομάδα με παρελθόν. Θέλουμε να βοηθήσουμε στο μέλλον. Με τις εγκαταστάσεις που έχει η ομάδα, την ηγεσία του διοικητικά και τον κόσμο του, μπορεί να πάρει πρωταθλήματα και εντός και εκτός Ελλάδας. Η ομάδα μπάσκετ που έχει ο ΠΑΟΚ είναι πολύ καλή, εύχομαι να κατακτήσει έπαθλα εδώ και εξωτερικό και να μας κάνει περήφανους. Εμείς θα βοηθήσουμε, να είστε σίγουροι γι' αυτό. Μιλάω με τον Πρέλεβιτς για το πως θα χτίσουμε την σχέση με τις εταιρίες μου. Ελπίζω ο ΠΑΟΚ να πρωταγωνιστήσει και να κατακτήσει τα έπαθλα που πρέπει. Ευχαριστώ για την τιμή που μου έκανε ο Πρέλεβιτς, θέλω με όλη μου την δύναμη να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ. Ευχαριστώ πολύ, εύχομαι καλή επιτυχία και το μέλλον θα είναι λαμπρό».

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Μπάνε Πρέλεβιτς, ευχαρίστησε τον κ. Κοντομηνά και τις εταιρίες που στηρίζουν τον ΠΑΟΚ, τονίζοντας πως η ομάδα χάρη σε αυτή τη βοήθεια από τον γνωστό επιχειρηματία «μένει ζωντανή». Τόνισε επίσης πως για τη διοίκηση αυτή η ομάδα που παρουσιάζεται σήμερα, «είναι η καλύτερη ομάδα και έτσι θα τη στηρίξουμε». Αξίζει να σημειωθεί πως σαν σήμερα (12/10) το 1988 ο «τίγρης» είχε φορέσει για πρώτη φορά τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Αφού έδωσε τη φανέλα με το νούμερο 6 στον Κώστα Χαραλαμπίδη, ο τεχνικός διευθυντής της ΚΑΕ, Νίκος Σταυρόπουλος, ,είπε: «Ο στόχος για αυτή την ομάδα ήταν να δημιουργήσουμε ελληνικό στοιχείο. Έχουμε μόνο δύο παίκτες ξένους, ανεβάσαμε 3 παιδιά απ' την εφηβική ομάδα. Δοκιμάσαμε 70 παιδιά το καλοκαίρι, δώσαμε σε 3 συμβόλαιο. Σε όλα αυτά «κολλήσαμε» έμπειρους παίκτες, θεωρούμε ότι η ομάδα μας είναι ότι καλύτερο υπάρχει, μετά τις δύο μεγάλες, σας υπόσχομαι ότι θα το δείτε στην πορεία του πρωταθλήματος. Σας καλούμε στο γήπεδο να δείτε την ομάδα να χαρείτε κι εσείς μαζί μας, να πω στα παιδιά ότι αυτή η φανέλα πρέπει να τιμηθεί απ' όλους».

 

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Νίκος Βεζυρτζής, χειροκροτήθηκε θερμά δίνοντας τη φανέλα με το νούμερο 19 στον Δημήτρη Χαριτόπουλο. «Χαίρομαι που βλέπω ανθρώπους μετά από τόσα χρόνια να είναι κοντά στην ομάδα. Για ένα χαίρομαι: ξέρω πως γίνονται οι μεγάλες ομάδες, ξέρω τι χρειάζεται. Είναι ήρωες οι άνθρωποι που τώρα μας διοικούν. Έχουμε όμως και μία τύχη, να είναι κοντά μας κι ένας μεγάλος επιχειρηματίας. Εύχομαι, θέλω και πιστεύω ότι δε θα μείνει μόνο σε αυτή τη χορηγία, να δει την ομάδα αυτή, πρώτη! Είναι στο χέρι μας, να στηρίξουμε την ομάδα. Ο ΠΑΟΚ κι ο συμπολίτης μας Άρη έκαναν την Ελλάδα να σταματά κάθε κίνηση κάθε φορά που έπαιζαν. Θέλουμε πάλι τέτοιες επιτυχίες. Εύχομαι στη διοίκηση να δώσει τη σπίθα που θέλει ο κ.Κοντομηνάς για να μας στηρίξει και όλοι μας να βοηθήσουμε τον ΠΑΟΚ να γίνει και πάλι μεγάλος. Ο ΠΑΟΚ μαζί με τον Άρη έφεραν το μπάσκετ στην Ελλάδα».

Ο Σούλης Μαρκόπουλος χαρακτήρισε μεγάλη τιμή την παρουσία του στον πάγκο του ΠΑΟΚ και τόνισε ότι χρειάζεται υπομονή για να αποδώσει η ομάδα αυτά που μπορεί στο παρκέ. «Είναι μεγάλη τιμή να είσαι προπονητής στον ΠΑΟΚ, αλλά και μεγάλη ευθύνη. Είσαι δακτυλοδεικτούμενος παντού. Μεγάλη ευθύνη, να έχεις μια καλή ομάδα μέσα στο γήπεδο, και έξω απ' αυτό να συμπεριφέρονται όπως αρμόζει σε αυτή την ομάδα. Βάσει του μπάτζετ που έχουμε, πήγαμε σε Έλληνες παίκτες, χρειάζεται όμως υπομονή. Ξέρω ότι ο κόσμος έχει απαιτήσεις, θέλει αποτελέσματα, αλλά η ομάδα είναι νέα. Όλοι μαζί μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά. Γίνεται μια καλή προσπάθεια και αν την ομάδα την πλαισιώσουν οι φίλαθλοι, και στις καλές και στις άσχημες στιγμές, πιστεύω ότι θα πάμε καλά».