Παρουσιάστηκε ο Σκουρτόπουλος!

4501962

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος παρουσιάστηκε από τον Πανιώνιο, μίλησε για τους στόχους των «κυανέρυθρων» κι εξέφρασε την ευθύνη που αναλαμβάνει, όντας στον πάγκο της ομάδας πια.  

Αρχικά, ο ομοσπονδιακός προπονητής ανέφερε: «Σας ευχαριστώ που είστε εδώ. Από σήμερα ξεκινά μια νέα στιγμή για τον Πανιώνιο. Όντως η χρονιά πέρυσι ήταν δύσκολη για τον Πανιώνιο και πλέον το επόμενο βήμα είναι να σταθεροποιηθεί και να πάει ψηλότερα. Ο Πανιώνιος έχει το δικό του στίγμα στο μπάσκετ, ειδικά στην παραγωγή παικτών, και η φανέλα είναι πολύ βαριά πρέπει να την υπερασπιζόμαστε με τον καλύτερο τρόπο. Να φεύγουμε χαρούμενοι από το γήπεδο, να πάνε όλα καλά, να δημιουργήσουμε μια φιλοδοξία. Θα δουλέψουμε σκληρά κι εγώ κι οι συνεργάτες μου να πετύχουμε το στόχο μας και να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι». 

Για το αν το όνομα «Πανιώνιος» ήταν αρκετό να πει το «ναι»: «Τα καλύτερα είναι μπροστά μας, όλοι περνάμε δύσκολα. Στην προηγούμενη θητεία μου είχαν ξεκινήσει όλα καλά, αλλά υπήρξαν προσωπικές διαφωνίες με τον Λιανό και θεωρήσαμε πως πρέπει να τελειώσουμε την συνεργασία μας. Για εμένα Πανιώνιος ισούται με μπάσκετ! Έχω πολλούς φίλους εδώ. Ήταν μεγάλο κίνητρο και θεώρησα πως από αυτή τη συνεργασία μπορούμε να επωφεληθούμε όλοι από αυτό. Το όνομα και μόνο φτάνει για να αρχίσουμε κάτι καλό».

Για την διαφορά σε καταστάσεις, τότε και τώρα: «Οι διαφορές δεν είναι μεγάλες. Όλοι γινόμαστε πιο ώριμοι. Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα σύνολο ισχυρό σε σχέσεις και ο καθένας να δώσει το καθετί για να έχουμε την επιτυχία που όλοι θέλουμε».

Για το οικονομικό κομμάτι με την ομάδα: «Την οικονομική ηρεμία τη θέλουμε όλοι. Εύχομαι να μην ζήσω καταστάσεις όπως η περσινή. Πέρυσι λειτούργησαν όλα μέσα από την καλή σχέση των παικτών, των μελών και την τακτοποίηση του Μπούμπουρα. Μέσα από το οικονομικό είσαι πιο ήρεμος, είσαι αξιόπιστος, ειδικά προς τον παίκτη και δεν δίνεις δικαιώματα έξω. Η δουλειά γίνεται πιο εύκολη και το αποτέλεσμα είναι δεδομένο».

Για τα μεταγραφικά: «Αυτή τη στιγμή θέλουμε να υπάρχει ισορροπία όσον αφορά το ξένο κι ελληνικό κομμάτι. Ως προς το ελληνικό πρέπει να κινηθούμε γρήγορα και να συνδυάσουμε το παλιό με το καινούριο. Ο δυνατός και σωστός χαρακτήρας, η όρεξη για δουλειά και η φιλοδοξία».

Για τις ευκαιρίες σε νέα παιδιά: «Ο Πανιώνιος βρίσκεται σε ένα υψηλό επίπεδο παραγωγικά. Δυστυχώς η πρώτη ομάδα δεν έχει καρπωθεί από αυτό. Μετά από καιρό, και με το νέο γήπεδο, θα πρέπει να υποδεχθεί αυτά τα παιδιά και στην πρώτη ομάδα, να γίνουν μέρος όλου του έργου».

Για την ανακοίνωση των «Πανθήρων»: «Με την αποχώρησή μας από την έδρα, προστίθεται και αυτό το πρόβλημα. Είναι δεδομένο πως είναι παιδιά με διαφορετική κουλτούρα. Δεν μπορώ να υποσχεθώ κάτι παραπάνω από την δημιουργία μιας ομάδας που θα τα ξεπεράσει όλα αυτά και θα περιμένει τον κόσμο να έρθει να στηρίξει».

Αλευρογιάννης: «Όλοι κάνουμε λάθη, να έρθουν όλοι να στηρίξουν την ομάδα»

Ο μεγαλομέτοχος της ομάδας, Σταύρος Αλευρογιάννης ανέφερε: «Θα ήθελα να πω ότι βρισκόμαστε εδώ μετά από μια δύσκολη χρονιά, γεμάτη άγχος, λάθη και απειρία, με τον Πανιώνιο να κάνει 7 νίκες και να παραμένει στην μεγάλη κατηγορία, όπως τού αξίζει. Είμαστε εδώ όλοι μαζί σε μια προσπάθεια, για να φέρουμε τον Πανιώνιο εκεί που αξίζει, κι έχουμε ως ηγέτη τον ομοσπονδιακό προπονητή, τον Θανάση Σκουρτόπουλο. Φέρνει ένα βαρύ βιογραφικό κι είμαι σίγουρος ότι θα κάνει το καλύτερο δυνατό για να κάνει τον Πανιώνιο ξανά μεγάλο. Θέλω να τον καλωσορίσω και να του ευχηθώ καλή επιτυχία στο έργο του».

Για τα λάθη στα οποία αναφέρθηκε: «Όταν ανέλαβα τις τύχες τις ομάδες πέρυσι, δεν ήμουν από αυτούς που δήλωνα διοικητικός παράγοντας. Όλοι γνωρίζετε το επάγγελμά μου. Δεν υπάρχει κανείς που να παραγνωρίζει το πάθος και την ενέργεια που έδειξα για το καλό του Πανιωνίου. Όταν μιλάμε για λάθη και απειρίες, δεν υπάρχει υπεύθυνος που να μην κάνει λάθη. Όλοι ευχόμαστε να μην είναι κρίσιμα. Τα λάθη αυτά δεν ήταν αξεπέραστα. Η επιτυχία του Πανιωνίου στο τέλος έδειξε ότι είμαστε όλοι εδώ».

Για το γηπεδικό: «Γίνονται καθημερινές προσπάθειες. Δεν υπάρχουν πολλά γήπεδα όμως που να παίρνουν αδειοδότηση για την Α1. Ψάχνουμε την καλύτερη λύση. Έχουμε ξεχωρίσει 2-3 περιπτώσεις. Είμαστε κοντά στην κατάλληλη λύση. Μέσα στην εβδομάδα θα έχουμε νεότερα».

Για τα μεταγραφικά: «Είναι στην φιλοδοξία μας να βρούμε καλούς παίκτες και να βοηθήσουμε τον κόουτς. Ο Πανιώνιος πρέπει να ξαναμπεί στην παραγωγική διαδικασία. Από την πλευρά μας πρέπει να συνεχίσουμε να γράφουμε ιστορία για τον Πανιώνιο. Οι Παίδες κατέκτησαν την 2η θέση στο Πανελλήνιο. Πρέπει ο Πανιώνιος να είναι και πάλι υγιής στέκεται στα δικά του πόδια και μπορεί να υποδεχθεί παιδιά που θέλουν να γίνουν μεγάλοι μπασκετμπολίστες».

Για την ανακοίνωση των «Πανθήρων»: «Σας είπα πως λάθη γίνονται από όλους και δεχόμαστε όλοι κριτική για αυτά που κάνουμε. Κι εμείς την δεχόμαστε, όταν αυτή είναι καλοπροαίρετη. Έχουμε βάλει πλάτη για την ομάδα, γιατί τη θέλουμε ενωμένη. Θα φτιάξουμε μια πολύ καλή ομάδα κι έχουμε τον καλύτερο κόουτς που υπήρχε. Θέλουμε όλους να αγκαλιάσουν την ομάδα, όχι τα άτομα. Τους περιμένουμε όλους να έρθουν κοντά μας».