Στο... ρελαντί ο Παναθηναϊκός στην επιστροφή του Ουόλτερς

50 IONIKOS PAO 1

Στο επίσημο ντεμπούτο του Νέιτ Γουόλτερς με τα πράσινα, ο Παναθηναϊκός δεν είχε προβλήματα απέναντι στον Ιωνικό κερδίζοντας στο... ρελαντί με 86-62. Μποχωρίδης (14π.), Γκουντάιτις (13π.) και Παπαγιάννης (12π.) οι καλύτεροι για τους νικητές.

Το μεγάλο ζητούμενο για τον Ντέγιαν Ράντονιτς στην αναμέτρηση με τον Ιωνικό Νικαίας ήταν η ενσωμάτωση του Νέιτ Γουόλτερς.

Ο Αμερικανός όχι μόνο πήρε λεπτά συμμετοχής, αλλά έμεινε στο παρκέ για 16:31. Βέβαια ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο προκειμένου να βρει τα «πατήματά» του ώστε να βοηθήσει τους «πράσινους» στα παιχνίδια της Euroleague. Παρόλα αυτά έγινε η αρχή. Και αυτό ήταν που περίμεναν πώς και πώς στον Παναθηναϊκό.

Από εκεί και πέρα το «τριφύλλι» δεν χρειάστηκε να φορτσάρει ιδιαίτερα μέχρι να αποδράσει με την εύκολη επικράτηση με 86-62. Ο Λευτέρης Μποχωρίδης (14π., 4ριμπ., 3ασ.) ήταν εκείνος που ξεχώρισε περισσότερο, ενώ ανεβασμένοι παρουσιάστηκαν οι Μαντζούκας (8π., 4ριμπ.), Παπαγιάννης (12π., 7ριμπ.) και Γκουντάιτις (13π., 4ριμπ.).

Το ματς

Εκνευριστικά άστοχες ήταν οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα του αγώνα. Η μπάλα είχε γίνει μόνιμη... κάτοικος στα σίδερα των καλαθιών και είναι χαρακτηριστικό ότι έως το πρώτο πεντάλεπτο ο Παναθηναϊκός είχε 3/15 σουτ και ο Ιωνικός 2/13! Το σκορ ήταν μόλις 7-6 υπέρ των γηπεδούχων, δείγμα και του κάκιστου μπάσκετ στο κλειστό του «Πλάτωνα».

Βέβαια οι αλλαγές του Ράντονιτς μετά την αστοχία των Γκριγκόνις, Γουόλτερς, Γουίλιαμς, Π. Καλαϊτζάκη οι οποίοι είχαν 0/9 εντός παιδιάς, έμελλε να αλλάξει και την εικόνα του ματς. Μποχωρίδης, Πονίτκα και Μαντζούκας έδωσαν διαφορετική πνοή στους «πράσινους» οι οποίοι μετά το 11-10 του Ιωνικού πραγματοποίησαν σερί 7-0 και έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο +7 (11-17). Ένα διάστημα όπου ο Ιωνικός είχε 4/21 σουτ, ενώ το «τριφύλλι» είχε βελτιώσει κάπως τα ποσοστά του με 7/18. Από τη στιγμή ο Παναθηναϊκός είχε πάρει το momentum φρόντισε να το συνεχίσει και στο δεύτερο δεκάλεπτο βελτιώνοντας το σερί στο 14-0 για το 11-24 στο 12'. Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων αυτό ήταν και το σημείο-κλειδί προκειμένου να πέσουν πρόωρα οι τίτλοι τέλος στο ματς.

Ο Αρτούρας Γκουντάιτις πήρε πολλές μπάλες, «καθάρισε» φάσεις ύστερα από επιθετικά ριμπάουντ (12π., 6/7δίπ., 4ριμπ. στο α' ημίχρονο) ενώ Παπαγιάννης, Πονίτκα και Μαντζούκας βοήθησαν ώστε ο δείκτης του σκορ να εκτοξευθεί και στο +23 για τον Παναθηναϊκό (23-46) λίγο πριν από το τέλος του ημιχρόνου (26-48). Φυσικά η ομάδα του Ράντονιτς είχε βελτιώσει την εικόνα της στην επίθεση προσπαθώντας να βρει εύκολους πόντους στο transition με αποτέλεσμα να κλείσει το πρώτο μισό του αγώνα με 15/25 δίποντα, 3/10 τρίποντα. Αντίθετα οι γηπεδούχοι είχαν ως μοναδική αξιόπιστη λύση τον Μαυροκεφαλίδη ο οποίος είχε σημειώσει τους 11 από τους 26 πόντους του Ιωνικού στο α' μέρος.

Στο ίδιο μοτίβο κύλησε και το δεύτερο ημίχρονο, αν και οι «πράσινοι» είχαν αρχίσει να κάνουν συντήρηση δυνάμεων ενόψει και του αγώνα με την Μακάμπι στο Τελ Αβίβ. Παρόλα αυτά ο δείκτης του σκορ έφτασε και στο +27 για τον Παναθηναϊκό (35-62), δείγμα και της απόλυτης κυριαρχίας για την ομάδα του Ράντονιτς στο παρκέ. Ο Μποχωρίδης είχε ανεβάσει περισσότερο την απόδοσή του, ενώ ο Μαυροβούνιος τεχνικός έδινε ανάσες στον Ντέρικ Γουίλιαμς. Ένας από τους στόχους ήταν και η σταδιακή ενσωμάτωση του Γουόλτερς, ο οποίος πήρε χρόνο συμμετοχής, αλλά έδειξε ότι χρειάζεται ακόμα χρόνο για να βρει τα πατήματά του.

Το 3ο δεκάλεπτο έκλεισε με το «τριφύλλι» στο +24 (41-65) για λογαριασμό των «πρασίνων» οι οποίοι είχαν έως εκείνο το σημείο 25/49 σουτ, 10 ριμπάουντ περισσότερα (28-18) αλλά μόλις 11 ασίστ για 10 λάθη. Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός... έσβησε τελείως τις μηχανές και ο Ιωνικός με κορυφαίο τον συνήθη ύποπτο Λουκά Μαυροκεφαλίδη «ψαλίδισε» την διαφορά η οποία είχε φτάσει και στις παρυφές των 30 πόντων. Συγκεκριμένα ο Ιωνικός μείωσε σε 55-70 στο 33' αλλά δύο συνεχόμενα τρίποντα από Μαντζούκα και Μποχωρίδη την επανέφεραν πάνω από τους 20 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 11-17, 26-48, 41-65, 62-86