Γιόβιτς για Παναθηναϊκό: «Φήμες, είμαι έτοιμος για νέες προκλήσεις»

1798ee73 jovic booker khimki vtb

Ο Στέφαν Γιόβιτς μίλησε για την επιστροφή του στα παρκέ, εξηγώντας πως έχει αφήσει πίσω του τον τραυματισμό του.

Ο Σέρβος γκαρντ, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι ελεύθερος, μίλησε στη σέρβικη ιστοσελίδα Mozzart Sport για την κατάστασή του και την επιστροφή του, αφού πλέον είναι έτοιμος να αγωνιστεί ξανά.

Πάντως, ο 31χρονος πόιντ γκαρντ χαρακτήρισε ως «φήμες όσα λέγονται για τον Παναθηναϊκό», προσθέτοντας: «Θα δω τις επιλογές μου. Αν θα είναι στην Ελλάδα ή σε κάποια άλλη ομάδα, είναι λιγότερο σημαντικό αυτή τη στιγμή

«Το καλοκαίρι είχα μιλήσει με τον Ντέγιαν Ράντονιτς για τον Ερυθρό Αστέρα. Όμως τότε δεν ήμουν καν κοντά στην επιστροφή μου στη δράση, για τουλάχιστον μέχρι το Νοέμβριο. Θα ήταν ανέντιμο από την πλευρά μου να υπέγραφα συμβόλαιο όταν δεν ήμουν καλά. Γι’ αυτό είπα στον Ράντονιτς "αν έχεις βρει πλέι μέικερ, απόκτησέ τον. Εγώ δεν ξέρω πότε θα είμαι έτοιμος να παίξω". Όλα τα άλλα είναι φήμες, ανάμεσά τους και όσα λέγονται για τον Παναθηναϊκό. Στόχος μου είναι να παίξω σε μια ομάδα στο εξάμηνο που έρχεται και να δείξω την κατάστασή μου και την επιθυμία μου να παίξω. Είναι σημαντικό για μένα να βρω μια ομάδα. Ποια θα είναι αυτή, το αφήνω στους εκπροσώπους μου. Θα δούμε τις προτάσεις και θα επιλέξω την καλύτερη για την οικογένειά μου. Αν θα είναι στην Ελλάδα ή σε κάποια άλλη ομάδα, είναι λιγότερο σημαντικό αυτή τη στιγμή», ήταν τα λόγια του Γιόβιτς.

«Το μόνο που θέλω είναι να επιστρέψω στο μπάσκετ. Δεν είμαι σε θέση να επιλέξω, η σεζόν είναι σε πλήρη εξέλιξη. Ελπίζω για την καλύτερη διοργάνωση, αλλά δεν έχει να κάνει με το τι θέλω. Αυτό που μπορώ να δώσω με σιγουριά σε μια ομάδα είναι μέγιστος επαγγελματισμός και αφοσίωση. Χρειάζομαι μια ομάδα που θα με πιστέψει μετά τον τραυματισμό μου και πιστεύω πως όλα θα γίνουν. Πρέπει να σταματήσει η κακοτυχία με το νέο έτος», απάντησε στο δίλημμα αν θέλει να αγωνιστεί σε ομάδα της EuroLeague ή του EuroCup.

«Είμαι πλέον υγιής κι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Είμαι στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας μου και έτοιμος για νέες προκλήσεις. Αρχικά οι γιατροί ήταν πολύ αισιόδοξοι, αλλά αφού είχα ήδη μείνει για πεντέμισι εβδομάδες εκτός, όταν με εξέτασαν στο Μόναχο μού είπαν πως θα μείνω εκτός για περίπου άλλους δύο μήνες. Η κατάσταση ήταν πολύ πιο πολύπλοκη από ό,τι πίστευαν. Έτσι αντί να ετοιμάζομαι για την επόμενη ομάδα μου, ήμουν σε παύση», τόνισε για τον τραυματισμό του.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην παρουσία του στη Χίμκι και τον κορονοϊό που είχε και τους γιατρούς να του λένε ότι είναι μία απλή γρίπη!

«Ήταν ένας από τους λόγους που έφυγα από τη Χίμκι. Όταν είχα κάποια συμπτώματα και πήγα στους γιατρούς της ομάδας μου είπαν ‘δεν είναι τίποτα, μια απλή γρίπη’. Όμως δυσκολευόμουν στην αναπνοή και οι παλμοί μου ήταν σχεδόν 200! Σε ένα ματς έφτασα τους 196 παλμούς μετά από ενάμιση λεπτό τρεξίματος. Μετά από εξετάσεις στη Σερβία έμεινα εκτός για τρεις εβδομάδες, κάτι που αποδείχτηκε σοφό λόγω των κατάλοιπων που αφήνει ο κορονοϊός. Μετά αποφάσισα να φύγω από τη Χίμκι», τόνισε.

Πάντως, παρά τις αντιξοότητες, ο Γιόβιτς δεν σκέφτηκε να σταματήσει το μπάσκετ. Και εξήγησε γιατί: «Σε καμία περίπτωση, παρά τις δυσκολίες. Δεν είχα ποτέ μου δύο σοβαρούς τραυματισμούς σε μια σεζόν ως τώρα. Πέρασα από μια κόλαση πέρσι το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο, μετά τον Φεβρουάριο και το Μάρτιο και τελικά τον Ιούλιο με τον τραυματισμό μου στην εθνική ομάδα. Έτσι άρχισα να δουλεύω από το μηδέν εδώ και δυόμισι μήνες. Είναι δύσκολο να επιστρέψεις πνευματικά μετά από έναν τραυματισμό. Όμως έχω ακόμη την ίδια επιθυμία να παίξω και να δείξω την αξία μου. Είμαι πλέον σωματικά πανέτοιμος».