Κάτας: «Το καλύτερο δυνατόν να βελτιωθούμε, αν χρειαστεί αλλαγή θα την κάνουμε»

3073871 1

Ο Όντεντ Κάτας άφησε και πάλι ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνει κάποια αλλαγή και υποστήριξε ότι τόσο ο ίδιος όσο και το επιτελείο του θα κάνουν τα πάντα για το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα .

Μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού απέναντι στην Χίμκι, ο Ισραηλινός τεχνικός είπε αρχικά: «Για 40 λεπτά κάναμε πολύ καλή δουλειά στα ριμπάουντ. Μου άρεσε η προσπάθειά μας. Αν και στο τέλος χάσαμε λίγο τη συγκέντρωσή μας. Αλλά αμυντικά ήμασταν καλοί. Κάναμε κάποια παιδικά λάθη, αλλά η προσπάθειά μας ήταν πολύ καλή. Δουλεύουμε στο επιθετικό κομμάτι, στις αποστάσεις. Δεν είναι εύκολο. Για κανέναν. Αλλά σιγά σιγά θα βελτιωνόμαστε. Και στην άμυνα θα πρέπει να είμαστε πιο συνεπείς», είπε ο κόουτς των «πράσινων».

Για το αν πρέπει εκείνος να προσαρμοστεί στους παίκτες ή οι παίκτες σ' εκείνον, σχολίασε: «Είναι κάτι που χρειάζεται και τους δύο. Δεν έχουμε κάνει πολλές προπονήσεις και έχουμε και απουσίες. Μετά τη Φενέρ ήταν πολύ περίεργα. Δε μπορούσα να βοηθήσω. Ήταν σκληρό. Αλλά από τότε ξεκινήσαμε να χτίζουμε. Νιώθω να έχω αρχίσει να συνδέομαι μαζί τους. Και στο μέλλον θα είναι ακόμα καλύτερα. Δεν είναι περίοδος προετοιμασίας και αυτό είναι ακόμα πιο δύσκολο».

Για το καλύτερο επιθετικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού: «Μας έλειπαν δύο παίκτες, αλλά και η Χίμκι είχαν πολύ σημαντικές απουσίες. Δεν μπορώ να υποσχεθώ τίποτα. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι εγώ και οι συνεργάτες μου θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Έχουμε στην ομάδα πολύ καλούς χαρακτήρες. Νεαρούς παίκτες που πρέπει να χτίσουμε την αυτοπεποίθησή τους. Το ξαναλέω είναι πολύ νωρίς για να πούμε κάτι... μεγάλο. Σιγά σιγά θα βελτιωθούμε και στην άμυνα και στην επίθεση. Αν θα μπορέσουμε να κάνουμε αλλαγή, να πάρουμε κάποιον παίκτη να μας βοηθήσει θα το κάνουμε. Δεν ξέρω ακόμα. Θα δείξει το μέλλον».

Για την πρώτη του νίκη στην EuroLeague από την άκρη του πάγκου: «Νιώθω υπέροχα. Πάντα όταν κερδίζεις είναι ωραία, αλλά ότι έχει σχέση με τον Παναθηναϊκό είναι σπουδαίο για εμένα. Έχω ιδιαίτερη σχέση με τον Παναθηναϊκό και την Ελλάδα. Αλλά αυτό το αφήνουμε εκτός. Έχουμε μια δουλειά να κάνουμε. Και αυτό έχει σημασία».

Για το γεγονός ότι ο Φόστερ δεν έπαιξε καθόλου και την πιθανότητα μεταγραφής: «Είναι ξεκάθαρο τι μας λείπει. Αλλά στο τέλος της ημέρας δεν μπορείς να παίξεις με 12 παίκτες. Το ότι δεν έπαιξε ο Φόστερ δε λέει κάτι για το μέλλον».