Πιτίνο: «Η αδυναμία μας συνεχίζεται, δεν παίρνουμε ριμπάουντ»!

pitino 1 0 0

Ο Ρικ Πιτίνο αναφέρθηκε ξανά στα χαμένα ριμπάουντ του Παναθηναϊκού ενώ ρωτήθηκε για την πιθανότητα ενίσχυσης στη θέση «5».  

 Ο προπονητής του Παναθηναϊκού τόνισε στην αρχική τοποθέτηση του μετά την ήττα με 88-79:«Δώστε τα εύσημα στην Μακάμπι, έπαιξε πολύ σκληρά και έβαλε δύσκολα σουτ. Παίξαμε σκληρά, αλλά η αδυναμία μας συνεχίζεται: δεν παίρνουμε ριμπάουντ. Δώσαμε πολλά σουτ. Δεν μπορούμε να κερδίσουμε έτσι, παρά τα τρία σπουδαία δεκάλεπτα που είχαμε».

Σε ερώτηση για το αν ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ θέλει παίκτη στη θέση «5» είπε: «Ο Παπαγιάννης είχε 9 ριμπάουντ, τα καταφέρνει καλά στα τελευταία ματς. Είναι μια αδυναμία μας όλη τη χρονιά. Η μεγαλύτερη αδυναμία είναι στο 1vs1 στην άμυνα. Είμαστε ίδια ομάδα με πέρυσι σε επίπεδο ταλέντου. Πέρυσι κερδίσαμε λόγω πάθους και συγκέντρωσης. Φέτος παίζουμε σκληρά, αλλά δεν παίρνουμε ριμπάουντ. Όταν ο πόιντ γκαρντ έχει τα περισσότερα ριμπάουντ κατά μέσο όρο, είναι πρόβλημα. Στα πρώτα 24'' παίζουμε καλή άμυνα».

Αναφορικά με τον κόσμο της Μακάμπι είπε: «Είναι από τους καλύτερους οπαδούς σε όλο το μπάσκετ. Έχω αντιμετωπίσει το Κεντάκι, το Κάνσας, τους Μπλέιζερς. Οι οπαδοί της Μακάμπι διαβάζουν κάθε σουτ, κάθε απόφαση των διαιτητών. Τους δίνω τα εύσημα».

Τέλος, σχετικά με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ σχολίασε: «Μιλήσαμε. Έχει καλό μέγεθος για γκαρντ. Ήταν κάτι θετικό αυτό. Θα δούμε. Το πιο σημαντικό για την Εθνική δεν είναι μόνο το ταλέντο, αλλά το να συγκεντρώσεις όσους θέλουν να κερδίσουν για τη χώρα του. Ο Τάιλερ έχει ελληνικές ρίζες. Θα νιώσει αυτό το πάθος. Δεν είμαι Έλληνας, αλλά νιώθω αυτό το πάθος. Θα το νιώσει και ο Τάιλερ, είμαι σίγουρος».