Πεδουλάκης: «Δεν πατάς ένα κουμπί και αμέσως παίζουν όλοι σαν ένας»

2206410 1

Μετά το ματς με τη Φενέρμπαχτσε, ο Αργύρης Πεδουλάκης στάθηκε στο γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ χρειάζεται χρόνο προκειμένου να «δέσει» και υποστήριξε ότι αυτή η εβδομάδα θα κάνει καλό από τη στιγμή που θα είναι όλοι οι παίκτες στις προπονήσεις. 

 Αρχικά ο τεχνικός των «πρασίνων» είπε ότι «είχαμε ένα θέμα με τα τρία παιδιά που ήρθαν τώρα από την Εθνική Ομάδα. Η διαφορά που είχαμε σήμερα ήταν η ένταση που είχαμε στην άμυνα, στο ριμπάουντ, στο τρέξιμο και μπορέσαμε να σκοράρουμε πιο εύκολα. Αυτό που πρέπει να βελτιώσουμε είναι η νοοτροπία μας, αυτό πρέπει να κρατήσουμε. Το θέμα είναι ότι αυτή την εβδομάδα θα μπορέσουμε να κάνουμε όλοι μαζί προπονήσεις για να μπορούν τα παιδιά να αφομοιώσουν αυτά που θέλουμε» ενώ στάθηκε και στο «πότε» θα είναι έτοιμη η ομάδα:

 «Η ομάδα καλείται μέσα από τις συνθήκες που υπάρχουν και σιγά σιγά μέσα από τα παιχνίδια και τις προπονήσεις να βελτιώνεται για να είναι έτοιμη για το υψηλό επίπεδο της EuroLeague. Τα λιγότερο διάστημα που πρέπει να περάσεις για να φτάσει εκεί που θέλεις, είναι τρεις μήνες. Οι ομάδες χτίζονται, δεν μπορείς να πατήσει το κουμπί και όλοι να παίζουν σαν ένας, αλλά μετά από τρεις μήνες θα μπορούμε να μεγαλώσουμε τα καλά διαστήματα, τόσο στο αμυντικό, όσο και στο επιθετικό κομμάτι».

Όσο για τον Νικ Καλάθη ο οποίος έφτασε πολύ κοντά στο triple double κόντρα στη Φενέρ; «Ο Νικ είναι η μηχανή της ομάδας και καλείται να παίξει μαζί με δύο καινούρια παιδιά που δεν είχε παίξει ούτε στην προπόνηση, αλλά είναι ένα παιδιά με πολύ μεγάλη ικανότητα, που είναι ηγέτης της ομάδας».