Φριντέτ: «Όλοι μιλάνε για τη Θύρα 13, ανυπομονώ!»

11 proti pao 1

Ο Τζίμερ Φριντέτ δήλωσε ανυπόμονος να αρχίσει τη σεζόν με τον Παναθηναϊκό, αποθέωσε τον Νικ Καλάθη, μίλησε για τη Θύρα 13 και ευχήθηκε τα καλύτερα στον Ντέιβιντ Μπλατ για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.  

Ο Αμερικανός σκόρερ εξήγησε αρχικώς στην επίσημη πρώτη προπόνηση του Παναθηναϊκού για τη νέα σεζόν:

«Είναι αλήθεια, νιώθω αυτή την ανυπομονησία. Αυτό σημαίνει ότι αντιλαμβάνομαι το παιχνίδι ως κάτι πολύ σημαντικό, επομένως είναι καλό να νιώθω αυτές τις... πεταλούδες στο στομάχι. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ! Όλα πάνε καλά μέχρι στιγμής και ανυπομονώ να αρχίσω αυτό το ταξίδι! 

Όλα λειτουργούν σε απολύτως επαγγελματικό πλαίσιο, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού ξέρουν επ' ακριβώς τι κάνουν για έναν τόσο σπουδαίο οργανισμό στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Είμαι χαρούμενος που αποτελώ μέρος αυτής της προσπάθειας, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά σε σχέση με όσα βίωσα στην Κίνα όμως είμαι ενθουσιασμένος».

Εν συνεχεία ρωτήθηκε για τους στόχους των νταμπλούχων Ελλάδας τη σεζόν 2019/20: «Προφανώς θέλουμε να βελτιωνόμαστε μέρα με τη μέρα. Θέλουμε να παρουσιάζουμε πρόοδο και να γινόμαστε όλο και καλύτεροι ώστε να πραγματοποιήσουμε καλύτερη πορεία σε σχέση με πέρσι. Είναι ξεκάθαρο πως όλοι θέλουν να προκριθούν στο Final 4, κάθε ομάδα θα παλέψει γι' αυτόν τον στόχο. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι σε αυτόν τον στόχο, να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε ενώ σε προσωπικό επίπεδο, θέλω να βγω στο γήπεδο και να βοηθήσω την ομάδα μου. Το πιο σημαντικό είναι να κερδίζει η ομάδα».

Όσον αφορά τον κόσμο του «τριφυλλιού», ο Φριντέτ είπε: «Μου είπαν ότι εκεί ακριβώς είναι η Θύρα 13. Το ακούω από όλους... Θύρα 13, Θύρα 13, Θύρα 13! Είναι εκεί και πλέον την ξέρω... Είμαι ενθουσιασμένος που θα παίξω για τόσο παθιασμένους οπαδούς που γνωρίζουν το παιχνίδι. Θα έχει πλάκα να παίζεις σε τόσο "τρελό" περιβάλλον». Μίλησε, μάλιστα για τη συνεργασία του με τον Νικ Καλάθη: «Είναι ένας απίθανος πλέι μέικερ, τόσο καλός, με σπουδαία καριέρα! Ανυπομονώ να παίξω μαζί του στην ίδια ομάδα. Έχουμε ένα γκρουπ που ικανούς παίκτες και ο Νικ είναι μεγάλο κομμάτι αυτής της διαδικασίας».

Ο Τζίμερ Φριντέτ αναφέρθηκε στον Ντέιβιντ Μπλατ και το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο προπονητής του Ολυμπιακού: «Εύχομαι στον κόουτς Μπλατ τα καλύτερα, έχει κάνει σπουδαία καριέρα στην EuroLeague, έχει δουλέψει στο ΝΒΑ... Έχω ακούσει μόνο καλά λόγια γι' αυτόν σαν άνθρωπο και σαν προπονητή. Ελπίζω να πάνε όλα καλά γι' αυτόν και την οικογένεια του, είμαστε σίγουρα στο πλευρό του».